Εκπαίδευση 0

Φοιτητές στο εδώλιο, πρώτη φορά μετά τη Χούντα

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση φοιτητές θα οδηγηθούν σε δίκη και μάλιστα από τους ίδιους τους καθηγητές τους

Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση φοιτητές θα οδηγηθούν σε δίκη και μάλιστα από τους ίδιους τους καθηγητές τους, εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης. Πρόκειται για τους 12 φοιτητές του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης οι οποίοι θα δικαστούν στις 10 Μαρτίου στο Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου κατηγορούμενοι για τις κινητοποιήσεις που είχαν πραγματοποιήσει τον Οκτώβριο του 2011 ενάντια στο Νόμο Διαμαντοπούλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Εφημερίδας των Συντακτών", τη Δευτέρα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάστηκε το ιστορικό της υπόθεσης και ξεκίνησε ευρεία καμπάνια ενημέρωσης για το Ηράκλειο και όλη την Κρήτη. Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές και κάποιοι από τους ίδιους τους διωκόμενους φοιτητές, η συγκεκριμένη δίκη αφορά τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στις 10 Οκτωβρίου του 2011, στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, μετά από κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων ενάντια στον Νόμο Διαμαντοπούλου.

Τότε οι καθηγητές του Φυσικού Τμήματος είχαν αρνηθεί να επιτρέψουν την επανάληψη της εξεταστικής περιόδου «τιμωρώντας» έτσι τους φοιτητές που είχαν κάνει κατάληψη στη σχολή τους, αν και σε όλες τις υπόλοιπες σχολές του Πανεπιστημίου είχε δοθεί μία ακόμα εξεταστική στο χρονικό περιθώριο ανάμεσα στα δύο εξάμηνα.

Οι φοιτητές του Φυσικού Τμήματος είχαν αντιδράσει στην στάση αυτή των καθηγητών τους αποκλείοντάς τους για ώρες στην αίθουσα της Συγκλήτου. Για την πράξη τους αυτή υπέστησαν ήδη πειθαρχικές κυρώσεις από το Πανεπιστήμιο και στους περισσότερους είχε επιβληθεί αναστολή εξαμήνου. Ωστόσο, οι καθηγητές τους δεν έμειναν εκεί αλλά κινήθηκαν και νομικά υποβάλλοντας μήνυση εναντίον των 12 φοιτητών για παράνομη κατακράτηση και απόπειρα παράνομης βίας.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ποια αυτοκίνητα οδηγούνται υποχρεωτικά σε απόσυρση έως το 2028;

Νέο χριστουγεννιάτικο επίδομα για τους δημόσιους υπαλλήλους

Υπουργείο Παιδείας: 6.500 προσλήψεις αναπληρωτών

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση