Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης που μίλησε στην ΑΥΓΗ για επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία σε ανακοίνωσή αναφέρει πως παραποιήθηκαν τα λόγια του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη:

Με αφορμή τα σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με τις απόψεις-προτάσεις μου για το χώρο της Δημόσιας Παιδείας σημειώνω τα εξής:

«Ο τίτλος «προτείνει δίδακτρα….» αποτελεί πλήρη παραποίηση και διαστροφή των απόψεων μου. Όσοι μπουν στον κόπο να διαβάσουν το σύνολο των δύο άρθρων, που δημοσιεύτηκαν στην «ΑΥΓΗ» και στο tvxs.gr, θα αντιληφθούν ότι υπερασπίζομαι τη Δημόσια Παιδεία και την Ελληνική Οικογένεια, που αιμορραγεί για να σπουδάσει τα παιδιά της.

Η σημερινή κατ' επίφαση δωρεάν Παιδεία, κατ' ουσίαν παρακολούθημα της ιδιωτικής, η οποία τζιράρει ένα δις ευρώ(φροντιστήρια, ξένες γλώσσες, ιδιαίτερα κτλ), είναι αυτό που ταλαιπωρεί και κοστίζει σε παιδιά και γονείς , τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα.

Πουθενά στο κείμενο των δύο άρθρων μου δεν υπάρχει ο όρος δίδακτρα. Χρησιμοποιώ τη φράση «συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με αναφορά σε συγκεκριμένο παράδειγμα». Αν το παράδειγμα που χρησιμοποιώ, για να υποδηλώσω με σαφήνεια την ενισχυτική διδασκαλία, δεν είναι το ενδεδειγμένο, στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, εντός του οποίου αρθρογράφησα, αναμένω τον αντίλογο.

Σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τον Σκοπό, ο οποίος, ενώ καταγράφεται στο άρθρο, αποσιωπήθηκε. Ποιος είναι αυτός ο σκοπός; Το ολοήμερο δημόσιο σχολείο(5 μέρες επί 8 ώρες) να απορροφήσει και να υπερβεί τις ανάγκες για εξωσχολική φροντιστηριακή υποστήριξη του μαθητή, με εξοικονόμηση πόρων για τη χειμαζόμενη ελληνική οικογένεια, η οποία πλέον δεν θα αιμορραγεί οικονομικά πληρώνοντας φροντιστήρια, γλώσσες και ιδιαίτερα.

Με ένα κείμενο 2400 λέξεων και μια δέσμη συγκεκριμένων προτάσεων, που εκφράζουν την αγωνία μου να ξεφύγουμε από το σημερινό τέλμα μιας γενικευμένης και επιβαλλόμενης μετριοκρατίας στο χώρο της Παιδείας, ζητώ, διεκδικώ και μάχομαι, με πρακτικές και εφαρμόσιμες προτάσεις, για μια ελκτική Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.

Επιτέλους ας σταματήσει η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός. Στην παραπειστική εκδοχή του θεατρικού έργου του Λουίτζι Πιραντέλλο «Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε» δεν θα λάβω μέρος. Συγχωρέστε με.»

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
ΠΟΕ-ΥΠΑΙΘΑ: Χωρίς στελέχωση οι αλλαγές στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης κινδυνεύουν να εξελιχθούν σε φιάσκο
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για τη μεταφορά της αρμοδιότητας λειτουργικών δαπανών από τις Περιφέρειες στο υπουργείο Παιδείας
ΠΟΕ-ΥΠΑΙΘΑ: Χωρίς στελέχωση οι αλλαγές στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης κινδυνεύουν να εξελιχθούν σε φιάσκο
«Αττικόν»: Πάνω από 50 ύποπτα κρούσματα νοροϊού – Τι απαντά το νοσοκομείο
«Αττικόν»: Πάνω από 50 ύποπτα κρούσματα νοροϊού – Τι απαντά το νοσοκομείο
Σε καραντίνα λόγω έξαρσης γαστρεντερίτιδας από νοροϊό το νοσοκομείο, «καμία απειλή για τη δημόσια υγεία» απαντά η διοίκηση
«Αττικόν»: Πάνω από 50 ύποπτα κρούσματα νοροϊού – Τι απαντά το νοσοκομείο
πιλαλης
Η τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση: Στήριγμα της σκέψης ή υποκατάστατό της;
Το σημαντικό παιδαγωγικό ερώτημα δεν είναι αν οι μαθητές και οι μαθήτριες  θα χρησιμοποιούν AI, αλλά αν θα μαθαίνουν να σκέφτονται βαθύτερα ή να...
Η τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση: Στήριγμα της σκέψης ή υποκατάστατό της;