Thumbnail
Σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

1. Η περίπτωση Β΄ της παραγράφου 14 του άρθρου 46 του Ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως ακολούθως: «Β. Η «Πιλοτική Τάξη Μαθητείας» έχει διάρκεια εννέα (9) μηνών στο σύνολό της. Στην «Πιλοτική Τάξη Μαθητείας» εφαρμόζεται πρόγραμμα του εργαστηριακού μαθήματος «Ενισχυτική Εργαστηριακή Εκπαίδευση της Μαθητείας» συνολικής διάρκειας διακοσίων (200) ωρών. Το πρόγραμμα αυτό διδάσκεται επτά (7) ώρες εβδομαδιαίως από εκπαιδευτικό προσωπικό του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε σχολικές μονάδες ΕΠΑ.Λ ή/και σε Εργαστηριακά Κέντρα (ΕΚ). Το πρόγραμμα αυτό άρχεται το σχολικό έτος 2015−2016 και περατώνεται το σχολικό έτος 2016−2017, ακολουθώντας το πρόγραμμα διδασκαλίας των σχολικών μονάδων της δημόσιας εκπαίδευσης.

Στην «Πιλοτική Τάξη Μαθητείας» εφαρμόζεται επιπλέον «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας Μαθητεία σε εργασιακό χώρο», διάρκειας είκοσι οκτώ (28) ωρών εβδομαδιαίως, επιμερισμένο κατ’ ελάχιστον σε τέσσερις (4) ημέρες. Οι παράγραφοι 2, 3, 4 και 5 του άρθρου 14 εφαρμόζονται και για την «Πιλοτική Τάξη Μαθητείας». Την ευθύνη υλοποίησης της πιλοτικής «Τάξης Μαθητείας», της τοποθέτησης σε χώρους εργασίας των φοιτούντων καθώς και όλα τα σχετικά με αυτήν έχει το ΕΠΑ.Λ σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ. 2. Στην περίπτωση Γ΄ της παραγράφου 14 του άρθρου 46 του Ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως ισχύει, προστίθεται υποπερίπτωση ζ΄, ως εξής: «ζ΄ κάθε λεπτομέρεια που είναι αναγκαία για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής»

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εξετάσεις
Λύκεια: Πώς θα γίνει η κλήρωση θεμάτων από την Τράπεζα Θεμάτων
Στις 15 Μαΐου ολοκληρώνονται τα μαθήματα – Το χρονοδιάγραμμα για προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις και το πλήρες πρωτόκολλο της διαδικασίας
Λύκεια: Πώς θα γίνει η κλήρωση θεμάτων από την Τράπεζα Θεμάτων
pencil-1692530_1280.jpg
Ευαγγελία Λιακούλη: «Να σταματήσει η άνιση μεταχείριση των αποσπασμένων εκπαιδευτικών»
Κοινοβουλευτική παρέμβαση για την επέκταση της καταβολής επιμισθίου και στους εκπαιδευτικούς του 6ου έτους απόσπασης
Ευαγγελία Λιακούλη: «Να σταματήσει η άνιση μεταχείριση των αποσπασμένων εκπαιδευτικών»