Thumbnail
Από σήμερα και έως την Παρασκευή 2 Αυγούστου θα είναι εφικτή η υποβολή αιτήσεων από γονείς που ενδιαφέρονται να ωφεληθούν από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τη φιλοξενία των παιδιών τους σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Από σήμερα και έως την Παρασκευή 2 Αυγούστου θα είναι εφικτή η υποβολή αιτήσεων από γονείς που ενδιαφέρονται να ωφεληθούν από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τη φιλοξενία των παιδιών τους σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ωστόσο ο επικεφαλής της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης ανέφερε ότι περίπου 40.000 παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών καθώς οι δήμοι χρειάζονται επιπλέον χρήματα.  

Τα 150 εκατ ευρώ που κατάφερε να διασφαλίσει η κυβέρνηση για την επίλυση του κρίσιμου ζητήματος καλύπτουν τις ανάγκες μόνο 60.000-62.000 οικογενειών με αποτέλεσμα 40.000 παιδιά να μένουν εκτός. 

Για το λόγο αυτό ο κ Δανιηλίδης ζήτησε να υπάρξει πρόβλεψη ώστε να διατεθούν άλλα 100 εκατ ευρώ με στόχο να καλυφθεί το σύνολο των 97.000 θέσεων όπως συνέβη και τον προηγούμενο χρόνο. 

Το ποσό αυτό, μπορεί να εξασφαλιστεί από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης όπου «κάθονται» περισσότερα από 4 δισ. ευρώ 

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μητέρες των παιδιών, εφόσον είναι άνεργες ή εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή είναι αυτοαπασχολούμενες. Το οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ για μητέρες με έως και 2 παιδιά, 35.000 ευρώ για μητέρες με 3 ή 4 παιδιά και τις 40.000 ευρώ για 5 παιδιά και πάνω. 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και άντρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία.

Οι αιτούντες πρέπει να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους της Ε.Ε ή να είναι ομογενείς ή αλλοδαποί που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πετρελαιο
Πετρέλαιο και πόλεμος: Χρυσές μπίζνες 30 εκατ. δολαρίων την ώρα για τους ενεργειακούς κολοσσούς
Η γεωπολιτική κρίση εκτόξευσε τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών, την ώρα που πολίτες και οικονομίες πληρώνουν ακριβό τίμημα
Πετρέλαιο και πόλεμος: Χρυσές μπίζνες 30 εκατ. δολαρίων την ώρα για τους ενεργειακούς κολοσσούς
Κίνα στη Ζιμπάμπουε
Κίνα: Ανάπτυξη-έκπληξη στο 5% αλλά με «ρωγμές» στο εσωτερικό της οικονομίας
Η ισχυρή επίδοση του πρώτου τριμήνου ξεπερνά τις προβλέψεις, όμως η επιβράδυνση της ζήτησης και οι πιέσεις στην αγορά ακινήτων δημιουργούν νέα...
Κίνα: Ανάπτυξη-έκπληξη στο 5% αλλά με «ρωγμές» στο εσωτερικό της οικονομίας
ψαρια
Το «σκοτεινό ψάρι» της Μεσογείου: Ο διατροφικός θησαυρός με ισχυρά οφέλη για την καρδιά
Η κουτσομούρα στο μικροσκόπιο της επιστήμης – Πλούσια σε ωμέγα-3, πρωτεΐνη και ιχνοστοιχεία, αλλά με εξαρτώμενη από την προέλευση ασφάλεια κατανάλωσης
Το «σκοτεινό ψάρι» της Μεσογείου: Ο διατροφικός θησαυρός με ισχυρά οφέλη για την καρδιά