Χάρης Δούκας
Ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας χωρίς τον Ηλία Κασιδιάρη

Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μίλησε στον RealFm για τις τρεις βασικές προτεραιότητες των 100 πρώτων ημερών, αλλά και μεταξύ άλλων για τα σχολεία και την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.

«Στα περισσότερα σχολεία τα προβλήματα στις κτιριακές δομές είναι μεγάλα. Υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις. Το θέμα είναι από τα πρώτα θέματα στην ατζέντα μου. Επισκέφθηκα πολλά σχολεία, στην Αχαρνών, στην Αγίου Μελετίου όπου είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα καθώς βρίσκεται εκεί ένα παλιό κτίριο. Πήγαν προσωρινά εκεί πριν πολλά χρόνια εκατοντάδες παιδιά και μένουν ακόμα εκεί», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Προβλήματα έχει και το Καλλιτεχνικό Σχολείο. Θέλω πάρα πολύ να προχωρήσουμε γρήγορα σε βελτιώσεις. Σε άλλο σχολείο είχαν αποκαλυφθεί τα θεμέλια και ευτυχώς κινηθήκαμε γρήγορα ακόμα και τώρα που δεν έχουμε αναλάβει και είμαστε σε περίοδο μετάβασης και πήγαν τα συνεργεία. Είναι πολύ παλιά κτίρια.

Χρειαζόμαστε πολύ μεγάλη βοήθεια και από τα αρμόδια υπουργεία και το Υπουργείο Παιδείας διότι χρειάζεται να κατασκευαστούν και νέα κτίρια. Θέλουμε και ανοιχτά σχολεία τα Σαββατοκύριακα με δραστηριότητες για τα παιδιά και θα προσπαθήσουμε για αυτό» είπε.

Η ορκωμοσία

Η τελετή ορκωμοσίας του Χάρη Δούκα και των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των Μελών των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων της Αθήνας, θα γίνει αύριο (28/12) στις 11:00 στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Η ορκωμοσία του Ηλία Κασιδιάρη που εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος θα γίνει άλλη στιγμή και σε διαφορετικό τόπο. «Δεν θα ορκιστεί αύριο ο κ. Κασιδιάρης. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία θα γίνει σε άλλο τόπο, άλλη στιγμή, η ορκωμοσία του για λόγους προφανώς ασφάλειας», εξήγησε ο Χάρης Δούκας, στη συνέντευξή του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αβοκάντο
Πώς το αβοκάντο επηρεάζει τον κίνδυνο διαβήτη στις γυναίκες
Σε σύγκριση με αυτούς που δεν κατανάλωναν, γυναίκες που κατανάλωναν αβοκάντο είχαν χαμηλότερο κίνδυνο για διαβήτη ενώ στους άντρες δεν παρατηρήθηκε...
Πώς το αβοκάντο επηρεάζει τον κίνδυνο διαβήτη στις γυναίκες
Σχολεία υπό κατάρρευση
Γηρασμένα τα σχολικά κτίρια στην Αθήνα
Η ανέγερση νέων εγκαταστάσεων σε πολλές γειτονιές είναι αναγκαία, ωστόσο είναι δύσκολο να βρεθούν ελεύθεροι χώροι μέσα στην πόλη - Ζητήματα ασφαλείας...
Γηρασμένα τα σχολικά κτίρια στην Αθήνα