σπηλια
Ένα μαγικό τοπίο το οποίο φέρνει τύχη στους ερωτευμένους

Στις Σπέτσες, δίπλα στη μεγάλη παραλία των Αγίων Αναργύρων, βρίσκεται μια κρυφή σπηλιά με την κινηματογραφική ονομασία «σπηλιά της Νεράιδας» ή αλλιώς την σπηλιά του Μπεκίρη.

Είναι ένα ξεχωριστό αξιοθέατο στο νησί, το οποίο φημίζεται για την ιστορία του, την αυθεντική του ομορφιά και τα υπέροχα καταγάλανα νερά του.

Υπάρχουν δύο διαφορετικές είσοδοι για την σπηλιά. Η πρόσβαση από τη στεριά ξεκινάει από τον νέο μόλο στα βόρεια της μεγάλης παραλίας, όπου με σηματοδοτημένο μονοπάτι καταλήγει στα τσιμεντένια σκαλοπάτια της στενής εισόδου.

Ωστόσο, υπάρχει και η πρόσβαση από τη θάλασσα, όπου με πολύ χαμηλό ύψος, ο επισκέπτης μπορεί να κολυμπήσει προσεκτικά και να βρεθεί στο εσωτερικό της όταν βεβαίως ο καιρός το επιτρέπει.

σπηλια

Μέσα στη σπηλιά, οι εντυπωσιακοί σταλαγμίτες προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα, ενώ η μικρή αμμουδερή παραλία στο βάθος της, ολοκληρώνει το σκηνικό της μαγείας.

Βάση ιστορικών στοιχείων, την περίοδο της Επανάστασης έπαιξε σημαντικό ρόλο καθώς ήταν καταφύγιο για γυναίκες και παιδιά, καθώς και μυστική αποθήκη πυρομαχικών.

Επιπλέον, συνδέεται με ένα θρύλο που μετέπειτα όσα ζευγάρια πηγαίνουν εκεί λέγεται ότι ο έρωτάς τους κρατάει για πάντα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pyrosvestiki.jpg
Πυρκαγιά σε Λύκειο: «Δεν χτύπησε ο συναγερμός πυρκαγιάς!»
«Τα μέτρα πυρασφάλειας δεν λειτούργησαν πλήρως (δεν χτύπησε ο συναγερμός πυρκαγιάς), ενώ αποδείχτηκε ότι, το σύστημα πυρόσβεσης που λειτούργησε»
Πυρκαγιά σε Λύκειο: «Δεν χτύπησε ο συναγερμός πυρκαγιάς!»