arsakeio
Δύο μητέρες αποκάλυψαν τα όσα βίωσαν τα παιδιά τους στο Αρσάκειο, με τη μία μάλιστα να αναγκάζεται να αλλάξει σχολικό περιβάλλον στο παιδί της.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τα όσα συμβαίνουν στο Αρσάκειο μετά τη σοβαρή καταγγελία για το άγριο μπούλινγκ που δέχθηκε 15χρονο αγόρι στο σχολείο όταν οι συμμαθητές του τύλιξαν μία πετονιά γύρω από τον λαιμό του.

Μία μητέρα μαθητή προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες αποκαλύπτοντας ότι στη σχολική μονάδα γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, ενώ οι απειλές κατά μαθητών με σουγιάδες και μαχαίρια πεταλούδες είναι συχνό φαινόμενο.

Τα όσα περιγράφονται από τους ίδιους τους γονείς, είναι αδιανόητα. Υπάρχουν, όπως λένε, παιδιά τα οποία παθαίνουν κρίσεις πανικού, εξαιτίας του bullying που υφίστανται καθημερινά στο σχολείο τους.

«Αυτοί που πουλάνε ναρκωτικά, έχουνε κι αυτούς τους σουγιάδες πεταλούδα, που τους πουλάνε εντός του σχολείου, γίνεται ένα εμπόριο. Τα πουλάνε μέσα στο σχολείο, ούτε καν απέξω. Δηλαδή έχει τύχει να έχει αγοράσει παιδί χασίς, μέσα στο σχολείο, και έχει αργήσει να πάει τα χρήματα, και εντός σχολείου το συγκεκριμένο παιδί το πλακώσανε στο ξύλο. Το παιδί με αίματα», είπε στο Mega.

«Είναι πάρα πολλά παιδιά που έχουν υποστεί bullying εκεί μέσα. Πάρα πολλά παιδιά. Εάν το παιδί σου δεν ανήκει στην κλίκα, εάν δεν είναι μάγκας, εάν δεν καπνίζει, κι αν δεν έχει πάνω του σουγιά, και όποιος δεν έχει από πίσω πατέρα και εγώ δεν ξέρω ποιον, τρώει το bullying. Υπάρχει παιδί που έπαθε κρίση πανικού εντός σχολείου, φώναξαν το ασθενοφόρο, έφυγε, διέκοψε το σχολείο, δεν ξανάρθε, διότι μαζεύτηκαν γύρω του παιδιά και του κάνανε bullying», σημείωσε η ίδια.

Το σχολείο, όπως λένε οι γονείς που καταγγέλλουν αυτά τα ασύλληπτα περιστατικά ενδοσχολικής βίας, δεν παίρνει κανένα απολύτως μέτρο για την προστασία των μαθητών.

 «Υπάρχει ένα κουκούλωμα. Και παιδιά που έχουνε φύγει απ’ το σχολείο με κρίσεις πανικού, απ’ το bullying. Και το σχολείο να απαντάει στους γονείς ‘δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα’. Η απάντηση του σχολείου πάντα είναι ‘θωρακίστε το παιδί σας. Στη ζωή του θα συναντήσει πάρα πολλούς τέτοιους. Ποτέ δεν κάνουν τίποτα», πρόσθεσε η μητέρα του μαθητή.

Bullying και στο δημοτικό

Μία άλλη γυναίκα που μίλησε αποκλειστικά στο Live News, είχε τον γιο της στο δημοτικό του Αρσάκειου και περιέγραψε τα όσα έζησε το παιδί της, μόλις 7 ετών, από συμμαθητή του.

«Υπάρχουν δύο συγκεκριμένα παιδιά που επιτίθενται σε άλλα παιδάκια, αλλά στον γιο μου έντονα. Το παιδί μου έζησε με ένα άγχος και ένα φόβο ότι θα πηγαίνει σχολείο και θα το χτυπάνε. Του έβαζε τρικλοποδιά, το πείραζε, του πέταγε κουκουνάρια, του πέταγε πέτρες, το κλείδωσαν στην τουαλέτα. Τον έστελνε κάτω με γρατζουνιές σε όλη την πλάτη και τον λαιμό. Ο γιος μου έχει επισκεφθεί πέντε φορές το ιατρείο του σχολείου».

Μετά από όλα αυτά, η μητέρα αποφάσισε να αλλάξει σχολείο στο παιδί της, μιας και, όπως περιγράφει, δεν βρήκε καμία ανταπόκριση από τη διεύθυνση.

«Προσπάθησα άπειρες φορές, εγώ η ίδια κάλεσα την ψυχολόγο του Αρσάκειου. Εγώ η ίδια κάλεσα τη διευθύντρια του Αρσάκειου, του τρίτου δημοτικού. Η απάντησή της ήταν ότι αν δε μου αρέσει το σχολείο να σηκωθώ να φύγω. Μιλώντας λες και είναι το τσιφλίκι της. Προσπάθησα πάρα πολλές φορές να μιλήσω και με τη δασκάλα. Η απάντηση της ήταν ότι πρέπει να ενθαρρύνω το γιο μου, ώστε να αμύνεται».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτή την ελληνική λέξη μόνο ένας στους δέκα την λέει και την γράφει σωστά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/5

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η διατροφή της ευτυχίας: Ποια τρόφιμα μας κάνουν πιο χαρούμενους και δεν παχαίνουν
Πώς γίνεται η χώρα μας που έχει περίσσευμα σε εσπεριδοειδή να εισάγει πορτοκάλια και λεμόνια από το εξωτερικό;
«Πώς γίνεται μια μεσογειακή χώρα που έχει όχι απλώς αυτάρκεια αλλά και περίσσευμα σε εσπεριδοειδή ώστε να τα εξάγει στις διεθνείς αγορές, να εισάγει...
Πώς γίνεται η χώρα μας που έχει περίσσευμα σε εσπεριδοειδή να εισάγει πορτοκάλια και λεμόνια από το εξωτερικό;