Το έδεσμα που μόνο στη Βόρεια Ελλάδα ξέρουν να φτιάξουν

Η λίστα Taste Atlas τιμά για ακόμη μία φορά την ελληνική κουζίνα και δίνει την 4η θέση σε μία ελληνική σπεσιαλιτέ που μένει αξέχαστη σε όποιον την έχει δοκιμάσει.

Ειδικότερα, στην κατηγορία «Το καλύτερο πρωινό του κόσμου για το 2023» η μπουγάτσα καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με βαθμολογία 4,58.

Η μπουγάτσα είναι μια παραδοσιακή, χωριάτικη ελληνική πίτα που αποτελείται από φύλλο ζαχαροπλαστικής, με γέμιση κρέμας σιμιγδαλιού, αν και υπάρχουν παραλλαγές με κιμά ή τυρί.

Το όνομα του πιάτου είναι παράγωγο της οθωμανικής λέξης πογάτσα, που δηλώνει μια πίτα γεμάτη με τυρί.

Η μπουγάτσα έχει προέλευση από τη βυζαντινή περίοδο, όταν η Κωνσταντινούπολη ήταν ελληνική, και ξεκίνησε ως ζύμη που γεμιζόταν με πολλές γλυκές και αλμυρές γεμίσεις.

Με την πάροδο του χρόνου, η μπουγάτσα εξελίχθηκε ώστε να ενσωματώνει ένα λεπτό, χειροποίητο φύλλο ζαχαροπλαστικής.

Καθώς πολλοί Τούρκοι μετανάστες εγκαταστάθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα, η μπουγάτσα έγινε σπεσιαλιτέ των Σερρών και της Θεσσαλονίκης, αναφέρει το Taste Atlas και τονίζει ότι «σήμερα τις πίτες τις βρίσκουμε σε όλη την Ελλάδα, σε εξειδικευμένα μαγαζιά που ονομάζονται μπουγατσοπωλεία, που πωλούν αποκλειστικά μπουγάτσες».

Σημειώνεται ότι το πιάτο που αναδείχθηκε στην πρώτη θέση των καλύτερων πρωινών του κόσμου είναι από τη Σερβία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber