Δεκάδες απάτες έχουν σημειωθεί στην Κεφαλονιά

Δεκάδες είναι οι απάτες που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στην Κεφαλονιά.

Οι δράστες με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα καταφέρνουν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τους πολίτες.

Πώς δρουν

Μεταξύ άλλων σε δύο υποθέσεις, άγνωστοι, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με πολίτες, εμφανιζόμενοι ως λογιστής και υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρίας και με το πρόσχημα καταβολής συγκεκριμένου επιδόματος και επιστροφής χρημάτων, αντίστοιχα, έπεισαν τα θύματα, από τους οποίους απέσπασαν τα χρηματικά ποσά των 800 και 3.980 ευρώ.

Σε μία ακόμη περίπτωση, άγνωστος απέστειλε απατηλό μήνυμα σε ανυποψίαστο πολίτη, χρησιμοποιώντας στοιχεία γνωστού σε αυτόν πρόσωπο, πείθοντας τον να του αποστείλει το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι πολίτες

Λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων η Αστυνομία στην Κεφαλονιά εξέδωσε ανακοίνωση εφιστώντας την προσοχή των πολιτών.

Περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης οι πολίτες μπορούν να βρουν στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (https://cyberalert.gr/).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber