Νέα κακοκαιρία: Τι εκτιμά o μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος

Επιδείνωση παρουσιάζει από σήμερα ο καιρός με βροχές και καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις σε περιοχές του Ιονίου και του Αιγαίου. Το επεισόδιο βροχόπτωσης για σήμερα (Τετάρτη 22/11) ανήκει στην κατηγορία 3, δηλαδή θεωρείται «σημαντικό».

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος δήλωσε στο enikos.gr ότι η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιταλίας ονόμασε “ΑLEXIS” το βαρομετρικό χαμηλό που θα επηρεάσει τη νότια Ιταλία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους από σήμερα ως την Παρασκευή.

Είναι χαρακτηριστικό το άρθρο στην επίσημη ιστοσελίδα της Ιταλικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας «Έρχεται η καταιγίδα Αλέξης, ήρθε ο χειμώνας;».

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό είναι το πρώτο έντονο σύστημα που οι Ιταλοί δίνουν όνομα, ενώ τα υπόλοιπα ονόματα για τις έντονες κακοκαιρίες στην κεντρική Μεσόγειο είναι εδώ https://www.meteoam.it/it/storm-naming

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, η επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο, θα τα έχει όλα:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πολύ θυελλώδεις ανέμους αρχικά νοτιοδυτικούς μετά δυτικούς βορειοδυτικούς, το βράδυ χιόνια κυρίως στα βόρεια ορεινά, και στο τέλος αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, Ο “Αλέξης” της Ιταλίας φέρνει και σε εμάς το χειμώνα…

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber