Πέρα από τα καφέ ή τα λευκά υπάρχουν και πράσινα

Οι κότες συνήθως κάνουν λευκό ή καφέ αυγό , όμως αυτό δεν ισχύει για μερικές κότες.

«Δεν έχουν κάτι ξεχωριστό από τις άλλες κότες, ούτε τα αυγά τους διαφέρουν από τα συνηθισμένα στη γεύση, απλώς διαφέρουν στο χρώμα», δηλώνει ένας αγρότης Λευκάκια Ναυπλίου.

Το χρώμα αυτών των αυγών αρχίζει από εκρού μπεζ και καταλήγει σε απαλό φυστικί, γαλάζιο και πράσινο.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την περιέργεια των ανθρώπων της περιοχής που επισκέπτονται τον αγρότη μόνο και μόνο για να δουν τα αυγά. Το χρώμα στο τσόφλι του αυγού εξαρτάται από τη φυλή της κότας.

Πράσινα αυγά γεννούν οι κότες της φυλής Araucana και φημολογείται ότι έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερίνη. Με καταγωγή από τη Νότια Αμερική και συγκεκριμένα από τη Χιλή οφείλει το όνομά της στους Ινδιάνους Αραουκάνα. Η ράτσα Araucana όπως την ξέρουμε σήμερα είναι ένα υβρίδιο δύο νότιοαμερικάνικων φυλών: της Collonca, που γεννά μπλε αβγά και της Quetro, που γεννά ροζ-καφετί αβγά.

Οι κότες Araucana είναι γενικά πουλιά μεσαίου μεγέθους με ή χωρίς ουρά και ένα ζευγάρι τούφες από πούπουλα σαν σκουλαρίκια κοντά στα αφτιά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber