Τόσο καιρό το χρησιμοποιούμε λάθος

Σε κάθε κουζίνα και συγκεκριμένα στον φούρνο, υπάρχει ένα συρτάρι από κάτω, που συνήθως το χρησιμοποιούμε για να αποθηκεύσουμε τα ταψιά. Όμως, κανονικά η χρήση του είναι διαφορετική.

Ο εμπνευστής και δημιουργός του δεν είχε αυτό στο μυαλό του όταν τοποθετούσε στη συγκεκριμένη θέση αυτό το συρτάρι. Αν και μπορεί να βολεύει εξαιρετικά ως χώρος αποθήκευσης, η πραγματική του ιδιότητα είναι να λειτουργεί ως θερμοθάλαμος.

Ουσιαστικά αποτελεί το χώρο που πρέπει να τοποθετούμε το φαγητό όταν αυτό ψηθεί και πριν το φάμε, προκειμένου να διατηρηθεί ζεστό. Όπως ακριβώς θα λειτουργούσε και μια βιτρίνα σε κάποιο εστιατόριο με μαγειρευτά φαγητά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θερμοθάλαμος υπάρχει μόνο στις συμβατικές κουζίνες, ενώ στις εντοιχισμένες πωλείται χωριστά. Αν τώρα ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που δεν χρειάζονται τον θερμοθάλαμο και πιστεύουν ότι μια χαρά ζεστό κρατά το φαγητό και ο ίδιος ο φούρνος, τότε καλό θα ήταν να προσέξετε.

Κι αυτό διότι αν νωρίτερα ψήναμε σε δυνατή φωτιά, υπάρχει ο κίνδυνος να είναι ο φούρνος πολύ ζεστός και να στεγνώσει ή ακόμη και να κάψει το φαγητό. Γι’ αυτές τις στιγμές υπάρχει ο θερμοθάλαμος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 10/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber