ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Τι ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το νέο καύσωνα που έρχεται και τους εργαζόμενους σε εξωτερικούς χώρους

Στο βήμα της Βουλής μίλησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην καταπόνηση των εργατών εξωτερικών χώρων κατά τις μέρες του καύσωνα και απευθύνοντας παράλληλα παράκληση προς όλες τις επιχειρήσεις να τηρήσουν τη σχετική υπουργική απόφαση.

Τι ανέφερε

«Να καταλάβει ο κόσμος ότι οι αποφάσεις μας για τη θερμική καταπόνηση των εργαζομένων, δεν ελήφθησαν για πολιτικούς ή επικοινωνιακούς λόγους. Είναι πράγματι επικίνδυνο να δουλεύεις σε εξωτερικό χώρο σε συνθήκες καύσωνα, ντάλα μεσημέρι. Δεν πρέπει να το κάνουν», τόνισε ο υπουργός.

«Ειδάλλως, όποιος έχει να κάνει καταγγελία να την κάνει και η Επιθεώρηση Εργασίας θα πάει αμέσως, την ίδια μέρα, για να επιβάλει τα πρόστιμα», εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αθηνάς Λινού, με θέμα: «Μέτρα προστασίας επαγγελματικών ομάδων από την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες».

Προανήγγειλε μάλιστα ότι σύντομα, μαζί με τον αρμόδιο υφυπουργό Βασίλη Σπανάκη, «θα παρουσιάσουμε την πρωτοβουλία που θέλουμε να πάρουμε, για να ενισχύσουμε τον τρόπο που θα εξασφαλίσουμε την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber