Ο κ Σαρμάς κήρυξε το  Εθνικό Πένθος «με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία»

Τριήμερο Εθνικό Πένθος κηρύχθηκε στη χώρα από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, από σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, στις 21:00, έως το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 στις 21:00, για τα θύματα του πολύνεκρου ναυαγίου στα διεθνή ύδατα στα ανοιχτά της Πύλου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τουλάχιστον 79 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ υπολογίζεται ότι στο σκάφος επέβαιναν 500 - 700 άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουν διασωθεί μόνο άνδρες, καθώς τα γυναικόπαιδα βρίσκονταν στα αμπάρια του σκάφους. Οι αγνοούμενοι είναι εκατοντάδες.

Ο κ Σαρμάς κήρυξε το  Εθνικό Πένθος «με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία», όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Η ανακοίνωση του Μέγαρου Μαξίμου:

«Ο Πρωθυπουργός κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος από σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 21:00 ως το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 21:00 για τα θύματα του σημερινού τραγικού ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας, με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία.»

Τι ισχύει για το εθνικό πένθος

Κατά τη διάρκεια του εθνικού πάνθους, σε ορισμένες περιπτώσεις αποφασίζεται το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών και σχολείων, η ανάρτηση των σημαιών μεσίστια και άλλες συμβολικές κινήσεις. Παρόμοια εκδήλωση πένθους μικρότερης διάρκειας είναι η τήρηση ενός λεπτού σιγής σε διάφορες συναθροίσεις και συγκεντρώσεις κόσμου. Ένας άλλος τρόπος ένδειξης πένθους είναι η ανάρτηση μαύρων κορδελών, οι οποίες μπορούν να αναρτηθούν σε προσόψεις κτιρίων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτή την ελληνική λέξη μόνο ένας στους δέκα την λέει και την γράφει σωστά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/5

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber