«Αποτρόπαια πράξη, μιλάμε για παιδάκι»

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κατερίνης από την υπόθεση βιασμού ανήλικης μαθήτριας από 30χρονο άνδρα, ο οποίος την παρέσυρε στο σπίτι του όταν εκείνη έπαιζε με μία φίλη της στην πλατεία Μακεδονίας και στη συνέχεια τη βίασε. 

Ο 30χρονος άνδρας, ιρακινής καταγωγής, σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr ζει εντός της πόλης της Κατερίνης και εργάζεται σε μίνι μάρκετ. Η οικία του μάλιστα είναι μακριά από την πλατεία Μακεδονίας, οπότε γεννώνται ερωτηματικά σχετικά με το πώς μπόρεσε να παρασύρει το παιδάκι σε μακρινή απόσταση απ΄όπου έπαιζε και να προβεί σε αποτρόπαιες πράξεις.

«Δεν συμβαίνουν στην Κατερίνη τέτοια ειδεχθή εγκλήματα. Είμαστε μια μικρή κοινωνία. Αρμόδια είναι η αστυνομία και μας αφορά ως πολίτες. Κι επειδή δεν έβγαλε ανακοίνωση η αστυνομία δεν ξέρουμε πώς εξελίχθηκε η κατάσταση. Δεν έγινε ας πούμε μια απαγωγή, όπου ψάχναμε για μέρες το παιδί και το βρήκαμε», αναφέρει στο ThessToday.gr ο κ. Νικόλαος Κατανάςδημοτικός σύμβουλος στο δήμο Κατερίνης, εντεταλμένος για θέματα προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής.

Το αποτρόπαιο συμβάν σημειώθηκε στις 9 Αυγούστου. Το κοριτσάκι εντοπίστηκε μαζί με τον 30χρονο στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης, όπου το έψαχνε η μητέρα του καθώς άργησε να επιστρέψει από το παιχνίδι. Ο άνδρας συνελήφθη και το παιδί παρουσία παιδοψυχολόγου εκμυστηρεύτηκε στους αστυνομικούς όσα έζησε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο 30χρονος «με πείραξε». Αφότου διενεργήθηκε ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαιώθηκε ότι το παιδί έχει πέσει θύμα βιασμού.

«Επειδή έγινε μια τέτοια συζήτηση δεν έχει σημασία αν ήταν βιασμός, ασέλγεια ή παρενόχληση. Μιλάμε για ένα παιδάκι 11 χρόνων», τονίζει ο κ. Κατανάς, ο οποίος ήρθε δύο φορές σε επικοινωνία με τη μητέρα της ανήλικης για να ενημερωθεί για την κατάστασή της. Σημειώνεται ότι το παιδί χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη παιδοψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου για 10 ημέρες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber