Δίωξη στην 60χρονη που κρατούσε 16 σκυλιά σε διαμέρισμα στην Τούμπα και νέα έρευνα - Άθλιες συνθήκες διαβίωσης για τα ζώα

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε η 60χρονη, η οποία συνελήφθη ύστερα από καταγγελίες για άθλιες συνθήκες διαβίωσης που είχε επιβάλει σε 16 σκυλιά, μέσα στο διαμέρισμά της, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Στην 60χρονη απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας ζώων (κατά συρροή), εκτροφή και φύλαξη ζώων συντροφιάς με εμπορική μορφή και παράβαση του υγειονομικού κανονισμού. Παράλληλα, ο εισαγγελέας παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα από την αστυνομία για να διερευνηθούν τυχόν άλλα αδικήματα σε σχέση με την ίδια υπόθεση, όπως επίσης η εμπλοκή κι άλλων προσώπων.

Μετά τη νόμιμη αναβολή που έλαβε η 60χρονη από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, αφέθηκε ελεύθερη. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατά τον επιτόπιο έλεγχο εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του διαμερίσματος 16 σκυλιά (τόσο σε κλουβιά όσο και εκτός αυτών), ενώ η γενικότερη εικόνα που παρουσίαζαν οι χώροι της οικίας ήταν ιδιαίτερα ρυπαρή. Είναι χαρακτηριστικό ότι αναδυόταν δυσοσμία, αιωρούνταν έντομα σε όλους τους χώρους και υπήρχαν ακαθαρσίες, τόσο στους εσωτερικούς χώρους, όσο και στο μπαλκόνι.

Επίσης, όπως σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ., οι χώροι του διαμερίσματος δεν επαρκούσαν ώστε τα ζώα να πραγματοποιούν κινήσεις προσαρμοσμένες στον φυσικό τρόπο διαβίωσής τους, ενώ τα κλουβιά όπου βρίσκονταν μερικά εξ αυτών ήταν μικρά σε μέγεθος.

Η καταγγελία

Η καταγγελία σε βάρος της 60χρονης ανέφερε ότι η 60χρονη λειτουργούσε στο σπίτι της εκτροφείο σκύλων ράτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, όταν έφτασαν στο διαμέρισμα οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους. Μέσα σε 70 τετραγωνικά μέτρα υπήρχαν 12 ενήλικα σκυλιά και 4 κουταβάκια. Στον χώρο υπήρχαν διάσπαρτες ακαθαρσίες ενώ η μυρωδιά ήταν ανυπόφορη. Κάποια από τα σκυλιά ήταν κλειδωμένα σε κλουβιά.

Η 60χρονη ισχυρίστηκε ότι ο γιος της έχει εκτροφείο και κάποια από τα ζώα φιλοξενούνται στο σπίτι. Όλα τα σκυλιά ήταν καθαρόαιμα. Κάποια από αυτά έφτασαν στην Ελλάδα από γειτονικές χώρες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber