Μέλη φοιτητικών συλλόγων και ΜΑΤ βρίσκονται μπροστά από την Πρυτανεία

Ένταση σημειώθηκε μπροστά από το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), μεταξύ αστυνομίας και φοιτητών. Νωρίτερα ένταση σημειώθηκε στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σημειώθηκε ένταση έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών όπου μέλη φοιτητικών συλλόγων πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο της σχολής, ενάντια στην παρουσία της αστυνομίας μέσα στο ίδρυμα, κατά τη φάση εργασιών για την κατασκευή βιβλιοθήκης. 

Οι συγκεντρωμένοι κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομοκρατίας στο πανεπιστήμιο, χωρίστηκαν σε δύο σημεία, μια ομάδα πλησίον του πρώην στέκι στο Βιολογικό, στο οποίο κατασκευαζόταν βιβλιοθήκη και η άλλη στην πλατεία χημείου.

Σήμερα από νωρίς το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το campus του ΑΠΘ κάνοντας ελέγχους και επιτηρώντας τις εργασίες απομάκρυνσης μπαζών από το βιολογικό.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι πέταξαν πέτρες προς το σημείο που γίνονται οι εργασίες, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να απαντούν με χρήση χημικών, ενώ πέταξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Θυμίζουμε ότι ξημερώματα του Σαββάτου ομάδα ατόμων εισχώρησε στον χώρο του Βιολογικού και κατέστρεψε με βαριοπούλες ότι είχαν κατασκευάσει τα συνεργεία τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης εργασιών.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber