Την ώρα που ο κορονοϊός καλπάζει στην Αττική, χιλιάδες πολίτες προσέρχονται στα Κέντρα Υγείας για ένα τεστ - Μεγάλο το κόστος για την διεξαγωγή PCR test στις ιδιωτικές κλινικές

Ανησυχία και αναστάτωση έχει προκαλέσει η ταχύτατη εξάπλωση του κορονοϊού καθώς χθες καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ με 35.580 κρούσματα σε ένα μόλις 24ωρο, ενώ 72 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 

Με φόντο την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, ατελείωτες ουρές έχουν σχηματιστεί σήμερα έξω από τα Κέντρα Υγείας τα οποία πραγματοποιούν PCR και rapid test για τον κορονοϊό.

Ενδεικτικές είναι εικόνες, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, έξω από το Κέντρο Υγείας της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με εκατοντάδες πολίτες να περιμένουν να κάνουν ένα τεστ ενόψει του αποψινού ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, ενώ πολλοί έχουν είτε συμπτώματα είτε έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των πολιτών, η αναμονή ήταν πάρα πολύ μεγάλη που έφτανε έως και τις δύο ώρες, ενώ καταγγέλλουν ότι το κόστος για την διεξαγωγή PCR test σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο είναι αποτρεπτικό.

«Δεν έχω το περιθώριο να δώσω 50 ευρώ σε μια ιδιωτική κλινική για να κάνω το τεστ αλλά το σκέφτομαι πολύ σοβαρά με την ταλαιπωρία που υπάρχει εδώ», δηλώνει στο protothema.gr μια κοπέλα η οποία ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και περιμένει στην ουρά τουλάχιστον μισή ώρα μέχρι να φτάσει στο εξεταστήριο. «Υπάρχει περίπτωση να αργήσω στη δουλειά μου με τέτοια αναμονή. Και δεν μπορώ να κλείσω και ραντεβού για να το κάνω σε δημόσιο νοσοκομείο», προσθέτει ενώ δίπλα της ένα ζευγάρι προσπαθεί να μείνει μακριά από το συνωστισμό καθώς και οι δύο έχουν συμπτώματα της COVID 19 και έχουν ήδη βγει θετικοί σε rapid test.

Δείτε το βίντεο: 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber