Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών η 25η Νοεμβρίου - Το μήνυμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα

Πορτοκαλί θα φωτιστούν το βράδυ της Πέμπτης, οι εμβληματικές Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας τονίζει ότι «Δυστυχώς, η βία κατά των γυναικών είναι ένα υπαρκτό κοινωνικό φαινόμενο. Το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών, ιδίως ενδοοικογενειακής βίας, αυξήθηκαν σημαντικά, ως συνέπεια των μέτρων εγκλεισμού που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η 25η Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών έρχεται να μας θυμίσει αυτό που όλοι μας πρέπει να ακολουθούμε κάθε ημέρα του χρόνου: Καμία ανοχή στη βία, καμία ανοχή στην έμφυλη βία είτε αυτή είναι σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική ή λεκτική».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τονίζει ότι ο Δήμος είναι δίπλα στις κακοποιημένες γυναίκες με δικές του δομές.

«Σπάμε τη σιωπή, ευαισθητοποιούμαστε, ενεργοποιούμαστε, στηρίζουμε κάθε γυναίκα που έχει κακοποιηθεί, που έχει υποστεί βία», σημειώνει ο κ. Ζέρβας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber