George Vitsaras / SOOC
Στις 19:00 στο Σύνταγμα το πανεργατικό συλλαλητήριο της Αθήνας - Διαμαρτυρία των εργαζομένων για τον νόμο Χατζηδάκη

Σωματεία και Ομοσπονδίες εργαζομένων απευθύνουν κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους για να συμμετέχουν σήμερα στο πανεργατικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 19:00 στο Σύνταγμα.

Αιτήματα των εργαζομένων είναι να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς, να ληφθούν μέτρα προστασίας στους χώρους της δουλειάς, η κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας και η προστασία της συνδικαλιστικής δράσης.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τα αντεργατικά μέτρα και τον πρόσφατο νόμο Χατζηδάκη.

Όπως αναφέρει ενδεικτικά, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, «οι απλήρωτες υπερωρίες γενικεύονται ενώ η ψήφιση του νόμου 4808/2021 και η επιβολή των ατομικών συμβάσεων ως ισχυρότερες από τις κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις θα φουντώσει τον εργασιακό μεσαίωνα».

Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής επισημαίνει ότι «οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για την αύξηση του ΑΕΠ δεν πείθουν, γιατί κανένας δεν είδε αύξηση στην τσέπη του. Η ακρίβεια τα σαρώνει όλα με ρυθμούς χιονοστιβάδας».

«Απορρίπτουμε τις "ευέλικτες" μορφές εργασίας, το απαράδεκτο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων εργασίας, τη δουλειά-λάστιχο με τα ξεχειλωμένα ωράρια που εκμηδενίζουν τον ελεύθερο χρόνο μας και συνθλίβουν ιδιαίτερα τη ζωή της εργαζόμενης μητέρας. Απορρίπτουμε την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, την  απελευθέρωση των απολύσεων, τις διατάξεις που κάνουν ευκολότερη την απόλυση της εγκύου, της νέας μητέρας» λέει από την πλευρά της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Στο συλλαλητήριο αναμένεται να συμμετέχουν και αρκετοί φοιτητικοί σύλλογοι.

Οι προσυγκεντρώσεις

Για την Αθήνα έχουν προγραμματιστεί προσυγκεντρώσεις στις 6:15 μ.μ. σε Παλιά Βουλή, Ομόνοια και Προπύλαια, ενώ δρομολογούνται και λεωφορεία από περιοχές της Αττικής.

Μεταξύ των σωματείων που καλούν σε προσυγκεντρώσεις, είναι το σωματείο εργαζομένων του «Αττικού» νοσοκομείου στις 18:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber