Ανεμβολίαστο το 70% των εργαζόμενων στο γηροκομείο - Πιθανολογείται πως ανεμβολιάστοι εργαζόμενοι μετέφεραν τον κορονοϊό στους φιλοξενούμενους

Συναγερμός έχει σημάνει στο γηροκομείο Βόλου στο οποίο μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί εννέα κρούσματα κορoνοϊού, ανάμεσά τους και ηλικιωμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περιστατικά αφορούν ηλικιωμένους -η μια ηλικιωμένη νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της περιοχής μετά από υπόδειξη του ΕΟΔΥ- και 4 εργαζόμενους της μονάδας.

"Το πρόβλημά μας είναι η άρνηση του προσωπικού, καθώς 35 από τους 55 εργαζόμενους αρνούνται να εμβολιαστούν, δηλαδή το 65% του προσωπικού. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι αρνητές, διαφωνούν κάθετα", τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 της ΕΡΑ ο Παύλος Πάνος πρόεδρος του γηροκομείου.

"Έχουμε κάνει ενημερωτικές ημερίδες με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, προσπαθήσαμε το Δ.Σ πολλές φορές να τους μιλήσουμε για να τους μεταπείσουμε, αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα", σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότεροι επικαλούνται "πολλές δικαιολογίες" για λόγους υγείας ή επικείμενη εγκυμοσύνη, ενώ κάποιοι λένε ότι θα περιμένουν να δουν πως θα πάει το εμβολιαστικό πρόγραμμα και θα αποφασίσουν τον Σεπτέμβριο.

Να σημειωθεί ότι στο γηροκομείο Βόλου φιλοξενούνται 100 ηλικιωμένοι και υπάρχουν 55 εργαζόμενοι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber