INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Τ απόγευμα θα γίνουν γνωστά πόσα είναι τα νέα περιστατικά κρουσμάτων με το μεταλλαγμένο ινδικό στέλεχος την τελευταία εβδομάδα

Νέα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού φέρνει η δραματική άνοδο των κρουσμάτων καθώς για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο, τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 287% σε σχέση με την περασμένη Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα θα γίνουν γνωστά- στην επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ- πόσα είναι τα νέα περιστατικά κρουσμάτων με το μεταλλαγμένο ινδικό στέλεχος την τελευταία εβδομάδα.

Τα νέα μέτρα

Όσον αφορά στην καθολική χρήση μάσκας, μερίδα των λοιμωξιολόγων, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σημειώνει πως δεν είναι λογικό να τη φοράμε όταν περπατάμε μόνοι μας στον δρόμο.

Όμως, λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας που χαρακτηρίζει τη μετάλλαξη και υπό το φόβο χαλάρωσης, η επαναφορά της υποχρεωτικότητας είναι ένα ενδεχόμενο.

Όπως τόνισε και η Αριστοτελία Πελώνη, στις αρχές της εβδομάδας θα ανακοινωθούν και οι λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσουν και οι κλειστοί χώροι από τις 15 Ιουλίου.

Αν εφαρμοστούν μέτρα τοπικού χαρακτήρα, όπως άλλωστε έχει προαναγγελθεί σε περιοχές που ξεπερνάνε το «κόκκινο», είναι πολύ πιθανό η εστίαση να λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους, για όσο διάστημα αυτά διαρκούν.

Σενάρια έχουν ακουστεί και για τη μουσική, όταν επιβάλλονται τοπικά μέτρα σε περιοχές με έξαρση. Δηλαδή να απαγορευτεί ειδικά σε περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο και έξαρση κρουσμάτων.

Επίσης, μένει να εκτιμηθεί αν θα απαιτείται αρνητικό τεστ, μοριακό ή rapid, ή πιστοποιητικό εμβολιασμού και για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, που ήδη ισχύει για τις μετακινήσεις στα νησιά, αν και η εφαρμογή του μέτρου κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber