Στάση εργασίας στις γραμμές 1, 2 και 3 από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας - Καθημερινές 5ωρες στάσεις εργασίας τα λεωφορεία

Οι ηλεκροδηγοί καταγγέλλουν την ΣΤΑΣΥ για την οργάνωση των δρομολογίων της Γραμμής 3 που «δεν εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό και τους εργαζομένους» αλλά και το γεγονός ότι είναι εκτός λειτουργίας το κλιματιστικό στις καμπίνες των οδηγών.

Οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση στάσης εργασίας την Τετάρτη 7 Ιουλίου από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας και στις τρεις γραμμές 1, 2 και 3.

Οι ηλεκροδηγοί του μετρό καταγγέλλουν ότι αναγκάζονται να εκτελούν δρομολόγια με συρμούς, στους οποίους είναι εκτός λειτουργίας το κλιματιστικό στις καμπίνες των οδηγών, ενώ προκειμένου να βγει το πρόγραμμα πρέπει να δουλεύουν στα ρεπό τους χωρίς ημέρες ξεκούρασης.

Την ίδια στιγμή οι οδηγοί των λεωφορείων έχουν προειδοποιήσει ήδη από την περασμένη εβδομάδα πως από αύριο θα προβαίνουν καθημερινά σε 5ωρες στάσεις εργασίας εάν η ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) εξακολουθήσει να εφαρμόζει το χειμερινό πρόγραμμα, στο οποίο κανονίζονται διακεκομμένες βάρδιες για τους οδηγούς.

Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν πως «αντί η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να ασχοληθεί με τα υφιστάμενα προβλήματα προχώρησε σε ακόμα ένα βήμα «επιβράβευσης» των Ηλεκτροδηγών, εφαρμόζοντας προγράμματα επίπονα με ακόμα πιο πολλά δρομολόγια ανά άτομο που για να υλοποιηθούν πρέπει αναγκαστικά οι συνάδελφοι να εργάζονται σε ημέρες που έχουν ρεπό. Ήταν πολύ δύσκολο για τους διοικούντες να περιμένουν 2 μήνες, ώστε ο σχεδιασμός να γίνει ολοκληρωμένος τον Σεπτέμβρη περιλαμβάνοντας τους νέους συναδέλφους που καθυστερημένα προσλήφθηκαν και εκπαιδεύονται ακόμη».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber