Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Ιωάννη Λαγού ψήφισε η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - Φόβοι ότι ο Λαγός θα ζητήσει άσυλο στη Νορβηγία

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Ιωάννη Λαγού ψήφισε η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν πριν από λίγο, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά.

Εφτά μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση της ηγεσίας και των μελών της Χρυσής Αυγής, το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε την άρση της ασυλίας του καταδικασμένου για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Γιάννη Λαγού, ενώ αναμένεται να ενημερώσει τις ελληνικές δικαστικές αρχές με την υπόθεση να παίρνει το δρόμο της.

Ωστόσο, χθες, το tvxs δημοσίευσε αποκλειστικό ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο Γ. Λαγός σχεδιάζει να πετάξει αύριο για τη Νορβηγία. Άλλωστε και ο ίδιος διέρρεε ότι υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα που του προσφέρει άσυλο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του tvxs λοιπόν το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας ο Λαγός εμφανίστηκε στο Cοvid Test Center του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποβλήθηκε σε τεστ, όπως όλοι όσοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tvxs.gr, ο Λαγός δήλωσε εγγράφως στην αρμόδια υπηρεσία ότι πραγματοποιεί το τεστ προκειμένου να αναχωρήσει την Τετάρτη για τη Νορβηγία. Μάλιστα, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη, ο Λαγός επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και ισχυρίζεται σε tweet ότι δεν σχεδιάζει να φύγει. Δεν απαντά όμως γιατί έχει υποβάλει επίσημη αίτηση και έχει δηλώσει την ημερομηνία και τον προορισμό της πτήσης του, προκειμένου να αναγραφεί στο σχετικό πιστοποιητικό μαζί με τον αριθμό διαβατηρίου όπως υπέγραψε πριν υποβληθεί σε τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες διαψεύσεις είχε κάνει πριν την ανακοίνωση των ποινών στη δίκη Χ.Α. αλλά φρόντισε να διαφύγει από την Ελλάδα την παραμονή και ενώ οι ελληνικές αρχές είχαν ενημερώσει το αεροδρόμιο, μόνο αφού είχε "πετάξει" για Βρυξέλλες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber