Έφυγε από τη ζωή 16χρονη στη Θήβα, που νοσούσε με COVID-19 - Η νόσος επιβάρυνε την καρδιά της

Συντετριμμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Θήβας από τον θάνατο 16χρονης που νοσούσε με κορονοϊό.

Για την απώλεια της μικρής μαθήτριας διατάχθηκε νεκροψία - νεκροτομή, προκειμένου να πέσει «φως» στα ακριβή αίτια θανάτου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, η ιατροδικαστική εξέταση υπέδειξε αλλοιώσεις μυοκαρδίου ως την αιτία θανάτου της Μαργαρίτας.

Ωστόσο, επειδή το παιδί είχε κορονοϊό σαφείς απαντήσεις θα δώσουν οι ιστολογικές εξετάσεις. Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις covid, δε γίνεται ιατροδικαστική εξέταση. Όμως, επειδή η οικογένεια του παιδιού από την πρώτη στιγμή μιλούσε για ιατρικό λάθος, ο εισαγγελέας διέταξε πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Έχει οριστεί μάλιστα για την υπόθεση και δικηγόρος.

«Ένας αιφνίδιος καρδιακός θάνατος σε παιδιά στις περισσότερες περιπτώσεις σημαίνει μια συγγενή καρδιοπάθεια ή μία αρρυθμία. Εάν όμως υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα ή μια νόσος Covid θα πρέπει να προσανατολιστούμε και προς αυτό το πεδίο» σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber