«Υπάρχει πιθανότητα παράτασης στο lockdown» δήλωσε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού συνεχίζουν την αυξητική τάση τους

O καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος επισήμανε στον ΣΚΑΪ ότι «την άλλη εβδομάδα θα μπορεί να ειπωθεί αν μπορούμε να βγούμε μετά τις 30/11» και πως «το άνοιγμα θα γίνει όπως και την προηγούμενη φορά», μετά το locdown.

Μάλιστα, ο ίδιος επισήμανε ότι είναι λογική σκέψη να συνεχιστεί το lockdown ειδικότερα στην Θεσσαλονίκη καθώς όπως εξήγησε το 32% θετικότητας του κορονοϊού στην Θεσσαλονίκη δείχνει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα και λιγότερη ευκολία στο να φύγει. Παράλληλα, ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε πως μάσκα και άλλα μέτρα θα μείνουν μαζί μας όλο τον χειμώνα και πως θα χρειαστεί πολύς καιρός για να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος.

Σε ερώτηση αν θα κάνει το εμβόλιο, απάντησε πως «φυσικά θα κάνω το εμβόλιο. Είμαι υγειονομικός και ανήκω στις ευπαθείς ομάδες». Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι ο κόσμος πρέπει να βγαίνει από το σπίτι μόνο όταν είναι ανάγκη.

Νέο θλιβερό ρεκόρ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2.384 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 50 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 60570, εκ των οποίων το 54.2% άνδρες.

Επίσης, έχουμε 41 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 866 θανάτους συνολικά στη χώρα. 351 (40.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber