Στα 100.000 υπολογίζονται τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον καθηγητή περιβαλλοντικής και υγειονομικής μηχανικής, Δημοσθένη Σαρηγιάννη 

Σε σχέση με τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η αποτελεσματικότητά τους θα αρχίσει να φαίνεται από τις 7 Νοεμβρίου κι έπειτα, ενώ μέχρι τότε ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού, αναμένεται να αγγίξει τα 2.700.

Με την τήρηση των μέτρων, ο αριθμός αυτός θα αρχίσει να κάμπτεται μετά από μια εβδομάδα. 

Θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα 

Ο Δ. Σαρηγιάννης επισήμανε ότι τα μέτρα αυτά «δε φτάνουν για να κάμψουμε πλήρως την πανδημία μέχρι τα Χριστούγεννα. Στο καλύτερο σενάριο να φτάσουμε στα 1.300 κρούσματα» και συμπλήρωσε ότι θα χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα.

«Πρώτα από όλα πρέπει να βελτιώσουμε την κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με περισσότερα λεωφορεία και με συσκευές απολύμανσης του αέρα για να μειώσουμε το ιικό φορτίο, ενώ πρέπει να αυξήσουμε τον αριθμό των τυχαίων δειγματοληπτικών ελέγχων στον πληθυσμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber