«Αν είχε ενεργοποιημένο το GPS, ίσως να τη βρίσκαμε ζωντανή»

Από βράχο καταπλακώθηκε η 34χρονη αστροφυσικός Natalie Christopher, η οποία αγνοούνταν από τη Δευτέρα, σύμφωνα με μαρτυρία διασώστη που συμμετείχε στις έρευνες.

Αναλυτικότερα, ο Βαγγέλης Κριαράς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, επεσήμανε ότι η άτυχη νεαρή καταπλακώθηκε από βράχο, ο οποίος αποκολλήθηκε την ώρα που η ίδια έκανε αναρρίχηση.

Ο διασώστης υπογράμμισε παράλληλα ότι η 35χρονη βρέθηκε χτυπημένη στο πρόσωπο. Μάλιστα, έκανε κάλεσμα στον κόσμο να ενεργοποιήσει την υπηρεσία GPS στο κινητό του τηλέφωνο, γιατί διευκολύνει με αυτό τον τρόπο τον εντοπισμό του από τις Αρχές. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η 35χρονη αστροφυσικός, Ναταλί Κρίστοφερ, δεν είχε ενεργοποιήσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Κι αυτό έκανε πιο δύσκολο το έργο των Αρχών. «Αν είχε ενεργοποιημένο το GPS, ίσως να τη βρίσκαμε ζωντανή», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πριν λίγη ώρα επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι η σορός ανήκει πράγματι στην 34χρονη αστροφυσικό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber