Με την αιτιολογία ότι... «παραβιάζει τους όρους της κοινότητας για το γυμνό»!

Κύμα αναρτήσεων με φωτογραφίες του Γιάννη Μπεχράκη στα social media έχει προκαλέσει ο πρόωρος και θλιβερός χαμός του κορυφαίου φωτορεπόρτερ.

Εικόνες από το προσφυγικό, από εμπόλεμες ζώνες και άλλα γεγονότα της ανθρώπινης δυστυχίας αποτυπώνονται έντεχνα μέσα από το φακό, μεταφέροντας «τον πόνο και τη βία αλλά και την ελπίδα», όπως θα έλεγε και ο ίδιος ο Γιάννης Μπεχράκης.

Μία από αυτές είναι η χαρακτηριστική εικόνα με τη γυναίκα που δίνει νερό σε ένα σκελετωμένο παιδί που λιμοκτονεί, στη Σομαλία.

Όμως, όπως καταγγέλλουν πολλοί χρήστες, το Facebook επέβαλε... λογοκρισία της φωτογραφίας, με την αιτιολογία ότι... «παραβιάζει τους όρους της κοινότητας για το γυμνό»!

Για την ιστορία, η φωτογραφία αυτή είναι τραβηγμένη το 1992, όταν η Σομαλία είχε μετατραπεί σε απέραντο νεκροταφείο, λόγω του λιμού που επικρατούσε στην περιοχή. 

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ντοκουμέντα της φρίκης του πολέμου, της πείνας και της ανθρώπινης δυστυχίας θεωρείται από το Facebook ότι... «παραβιάζει τους όρους για το γυμνό»...

Σημειώνεται ότι το πρακτορείο Reuters έχει χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη φωτογραφία ως μίας από τις πιο εμβληματικές του Γιάννη Μπεχράκη.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber