Συνταγές μαγειρικής

Κοτόπουλο με πιπεριές Φλωρίνης και καραμελωμένα κρεμμύδια
Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφίες: Παύλος Τσοκούνογλου


EκτέλεσηΠροετοιμασία 10 λεπτά

Μαγείρεμα 25 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα

Υλικά

-4 φιλέτα κοτόπουλου
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κυβάκια
-3 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε φέτες
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-1/2 ποτήρι κρασί λευκό
-3 κουτ. σούπας βούτυρο (ή λάδι)
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη
-200 γρ. κρέμα γάλακτος 15%
-3/4 φλιτζανιού ζωμό κότας
-αλάτι, πιπέρι
-3 κουτ. σούπας αλεύρι για το τηγάνισμα

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές μαζί με τη ζάχαρη σε βαθύ τηγάνι με το βούτυρο για 7 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρασί και συνεχίζουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Παράλληλα, αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Ενώνουμε το κοτόπουλο με τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τον ζωμό κότας και αφήνουμε να ψηθούν για 12 λεπτά. Τέλος, βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μία βράση και σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.

 

thecookbook.gr/

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber