Πούλησαν πίνακα έναντι 27.000 ευρώ και στη συνέχεια 13 έναντι 308.000 ευρώ

Γνωστός δημοσιογράφος αρχηγός σπείρας που πλαστογραφούσε πίνακες Ελλήνων ζωγράφω

Στα χέρια της αστυνομίας 62χρονος δημοσιογράφος και 87χρονος αντικέρ του Σάχη της Περσίας, οι οποίοι πουλούσαν πλαστούς πίνακες Ελλήνων δημιουργών σε πλούσιες οικογένειες.

Οι δύο άνδρες παρουσίαζαν τους πλαστούς πίνακες ως γνήιους. Ο αντικέρ είχε αναλάβει τη διακόσμηση του παλατιού στην Περσία και σπιτιών μεγάλων οικογενειών στα βόρεια προάστια.

Ο 62χρονος Γ.Μ. γνωστός δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής μαζί με τον αντικέρ έστησαν μεγάλη κομπίνα εις βάρος γόνου μεγάλης οικογενείας επιχειρηματιών, πουλώντας του 13 πλαστούς πίνακες ως γνήσιους!


Το θύμα, Ι.Τ. 35 ετών ήρθε αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, καθώς όταν καθυστέρησαν οι απατεώνες να του δώσουν τα πιστοποιητικά εγγύησης γνησιότητας, απευθύνθηκε σε κριτικό τέχνης, που τον διαβεβαίωσε για την πλαστότητα των πινάκων. Η όλη διαδικασία της αγοραπωλησίας είχε ξεκινήσει από τον Ιούλιο, αρχικά με την αγορά ενός πίνακα έναντι 27.000 ευρώ και στη συνέχεια 13 έναντι 308.000 ευρώ!

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και απάτης κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

 Τα πλαστά έργα τέχνης τα προμηθεύονταν από άγνωστους προμηθευτές, ενώ άγνωστοι "καλλιτέχνες" δημιουργούσαν - ζωγράφιζαν αυτά, βασιζόμενοι σε πρωτότυπα έργα γνωστών Ελλήνων δημιουργών.

Τα δεκατρία έργα τέχνης που πωλήθηκαν στον καταγγέλλοντα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην Εθνική Πινακοθήκη, η οποία αποφάνθηκε ότι πρόκειται περί πλαστών.

Μετά από έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 92 πίνακες ζωγραφικής, τη νόμιμη κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν. Οι ανωτέρω κατασχεθέντες πίνακες θα αποσταλούν στην Εθνική Πινακοθήκη προκειμένου να εξετασθούν για την γνησιότητά τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber