Στη Σκωτία

Τις πρώτες κότες στην Ευρώπη που έχουν τροποποιηθεί γενετικά, ώστε να μην παράγουν τα δικά τους κοτόπουλα, αλλά θα χρησιμοποιηθούν μόνο ως παρένθετες μητέρες για να γεννήσουν αυγά από άλλες σπάνιες ράτσες πουλερικών, δημιούργησαν Βρετανοί επιστήμονες.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ρόσλιν του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου - του ίδιου ερευνητικού κέντρου από όπου είχε προέλθει το διάσημο κλωνοποιημένο πρόβατο «Ντόλι»- με επικεφαλής τον δρα Μάικ ΜακΓκρού, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αναπτυξιακής βιολογίας "Development", δήλωσαν ότι το επίτευγμά τους θα βοηθήσει να διατηρηθούν πτηνά που απειλούνται με εξαφάνιση, αλλά και να βελτιωθεί η παραγωγή των εμπορικών πουλερικών.

Οι επιστήμονες αφαίρεσαν ένα συγκεκριμένο γονίδιο (DDX4) που παίζει ρόλο-κλειδί στη γονιμότητα μιας κότας. Οι γενετικά τροποποιημένες κότες ήσαν στείρες και δεν μπορούσαν πλέον να παράγουν δικά τους αυγά, αλλά κατά τα άλλα ήσαν υγιείς.

Οι ερευνητές σκοπεύουν να εμφυτεύσουν σε αυτές τις μεταλλαγμένες κότες γεννητικά κύτταρα από άλλα πτηνά-δωρητές, έτσι ώστε στη συνέχεια να αναπτυχθούν μέσα στα αυγά. Έτσι, τελικά οι παρένθετες μητέρες θα παράγουν αυγά που θα περιέχουν το γενετικό υλικό του πτηνού-δωρητή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 10/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber