Σύλλογος ΠΕ Ρεθύμνου

Με καθόλου έκπληξη, δυστυχώς, δεν είδαμε την πρόταση του Υπουργείου για τον τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την σχολική χρονιά 2016-17. Στο παρελθόν έχουμε ξαναζήσει νομοσχέδια να «παγώνουν» την προϋπηρεσία που έχει αποκτηθεί, να προκαλούν άδικες ανακατατάξεις στον πίνακα αναπληρωτών και να δημιουργούν ένα αίσθημα ανασφάλειας αλλά προπαντός, διχόνοιας.

Στο νομό μας, όπου οι αναπληρωτές αποτελούν το 1/3 του συνόλου των εκπαιδευτικών, γνωρίζουμε πως αποτελούν τον πυλώνα των σχολείων μας. Καλούνται να εργαστούν κατά κόρον μακριά από τις οικογένειες τους, με συμβάσεις πολλαπλών ταχυτήτων, αντιμέτωποι με την ανεργία κάθε καλοκαίρι, με την ανασφάλεια με το πότε, αν και πού θα εργάζονται την επόμενη χρονιά και με ελάχιστα προνόμια (αδειών κα). Είναι τουλάχιστον παράλογο να μπει «πλαφόν» στην προϋπηρεσία που έχουν αποκτήσει υπηρετώντας την εκπαίδευση εδώ και χρόνια οι περισσότεροι από αυτούς.

• Απαιτούμε:

• Να αποσυρθεί τώρα η πρόταση του υπουργείου

• Να διασφαλιστεί η προσμέτρηση ολόκληρης της προϋπηρεσίας

• Μόνιμους μαζικούς διορισμούς σε όλη την εκπαίδευση

• Κηρύσσουμε 3/ωρη στάση εργασίας του Συλλόγου 8.00-11.00 για το πρωινό ωράριο και 13.15-16.15 για το απογευματινό ωράριο ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι στην συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί. Η ΔΟΕ έχει κηρύξει αντίστοιχα 3/ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00. Οι συνάδελφοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη μία ή τις δύο στάσεις εργασίας ανάλογα με το ωράριο τους.

• Στηρίζουμε:

• την συγκέντρωση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση την Παρασκευή στις 10.30

• την συγκέντρωση στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση την Παρασκευή στις 12.30

• την συγκέντρωση στο Ηράκλειο έξω από το επιμελητήριο Ηρακλείου στις 19.30 στα πλαίσια της συζήτησης με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικου Διαλόγου για την παιδεία κ.Λιάκο Αντώνη.

Το ντόμινο προβλημάτων που θα δημιουργήσει η τυχόν εφαρμογή του νόμου δε θα αφήσει ανεπηρέαστους ούτε τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, ούτε τους μαθητές μας. Ζητάμε την στήριξη όλης της κοινωνίας στον μεγάλο αγώνα που έχουμε μπροστά μας.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                                                       Η Γεν. Γραμματέας

Καλλιόπη Παγώνη                                             Φωτεινή Λαχανοπούλου

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων