Αγρότες
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/INTIME NEWS
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη την χώρα

Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 12:00 στη Νίκαια της Λάρισας οι εκπρόσωποι των συντονιστικών επιτροπών από όλη τη χώρα, με στόχο να αποφασιστεί η πορεία των κινητοποιήσεων των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Η κυβέρνηση παρότι υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια για παροχές, αφήνει ανοιχτό παράθυρο διαλόγου.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι ήδη συζητούν αν θα κατεβούν τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα για να διαδηλώσουν τα αιτήματά τους, καθώς έχουν χαρακτηρίσει «ψίχουλα» και «κοροϊδία» τις κυβερνητικές εξαγγελίες.

Στη Λάρισα

Το κάλεσμα για συμμετοχή στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη στη Νίκαια Λάρισας έχει γίνει σε όλα τα μπλόκα της χώρας, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, Ρίζο Μαρούδα, να επισημαίνει «συντονισμένα θα συζητήσουμε και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας». Είπε επίσης ότι υπάρχουν χιλιάδες τρακτέρ στα μπλόκα που έχουν στηθεί και βγαίνουν κάθε μέρα και νέα, ενώ υπογράμμισε ότι η πρόταση θα είναι κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, καθώς «δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Αγροτικά μπλόκα έχουν στηθεί σε πολλές περιοχές της χώρας, από τον Έβρο έως την Πελοπόννησο, ενώ κινητοποίηση έκαναν την Κυριακή οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κρήτης. Τα αιτήματα των εκπροσώπων του πρωτογενή τομέα, πέρα από κάποια που είναι κοινά και αφορούν το κόστος παραγωγής και τη διάσωση του εισοδήματός τους, διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις κατά περίπτωση ανάγκες.

Η αντιπροσωπεία των αγροτών, που επέδωσε τα αιτήματά της στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης τη Δευτέρα, από το μπλόκο της Χαλκιδικής στα Μουδανιά, επισημαίνει ότι πρωταρχική επιδίωξή τους είναι οι αποζημιώσεις για την ακαρπία της πράσινης ελιάς στη Χαλκιδική, που αγγίζει το 90%.

Στη Φλώρινα, τη Δευτέρα, οι αγρότες πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον σιδηροδρομικό σταθμό και μετά έκαναν μηχανοκίνητη πορεία μέχρι το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, και στη συνέχεια έως το τελωνείο Νίκης, στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία. Εκεί έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος, ώστε να ενημερώσουν για τα αιτήματά τους κατοίκους και επισκέπτες.

Στα Τρίκαλα, αγρότες με τα τρακτέρ τους έκαναν μεγάλη πορεία στην πόλη. Συναντήθηκαν με την αντιπεριφερειάρχη Χρύσα Ντιντή, όπου υπέβαλαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους και σήμερα ανεβαίνουν στη Λάρισα για την Πανελλαδική. Δηλώνουν ότι «δεν θα φύγουν από τα μπλόκα εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, καθώς οι ίδιοι έχουν ετοιμάσει τους φακέλους με τις ζημιές που έχουν υποστεί και πολλές φορές ξεπερνάνε τις 100.000 ευρώ, ενώ η πρώτη αρωγή που έχουν πάρει αγγίζει τις 2.000 ευρώ». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πλανήτης Γη
«Ένας καλύτερος κόσμος αν...»
Σε ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία κανένα πολιτικό σύστημα, ούτε καμία κοινωνική μεταρρύθμιση ή επανάσταση δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν σταθερές...
«Ένας καλύτερος κόσμος αν...»