σκυλος
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον σκύλο σας

Οι σκύλοι αρκετές φορές φέρονται περίεργα και σε εμάς είναι ανεξήγητα τα όσα κάνουν.

Γιατί, όμως, οι σκύλοι τινάζουν τα πίσω τους πόδια αφού πάνε τουαλέτα;

Μαρκάρουν την περιοχή τους

Προτού αναλύσουμε τον πρώτο λόγο, θα πρέπει να κατανοήσουμε την ανατομία ενός σκύλου. Οι σκύλοι έχουν αρωματικούς αδένες στο κάτω μέρος των ποδιών τους οι οποίοι εκκρίνουν φερομόνες. Τις εκκρίσεις αυτές, λοιπόν, τις χρησιμοποιούν για να μαρκάρουν την περιοχή τους. Ειδικά, για τους προγόνους των σημερινών μας κατοικιδίων, ήταν πολύ σημαντικό να δηλώσουν με κάποιον τρόπο ότι η περιοχή που βρίσκονταν ήταν δική τους. Επομένως, εκκρίνοντας αυτές τις φερομόνες, μάρκαραν την περιοχή τους και δήλωναν ποιος ήταν ο κυρίαρχος. Επίσης, οι φερμόνες ήταν και είναι το αναγνωριστικό ενός σκύλου. Γι’ αυτό πολλές φορές θα δούμε σκύλους να μυρίζουν τα απόκρυφα σημεία ο ένας του άλλου.

Τα ούρα και οι πρωκτικοί αδένες περιέχουν επίσης φερομόνες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το μαρκάρισμα της περιοχής τους. Τα σκυλιά είναι σε θέση να μυρίσουν τις φερομόνες μετά το τίναγμα των πίσω ποδιών ενός σκύλου, αλλά και να καταλάβουν σε ποιον ανήκουν, παρόλο που εμείς οι άνθρωποι δεν είμαστε καν σε θέση να τις μυρίσουμε.

Ίσως να έχετε παρατηρήσει ότι ο σκύλος σας τινάζει τα πίσω πόδια όταν μυρίσει τα περιττώματα ενός άλλου σκύλου. Αυτό το κάνει γιατί μπορεί να θέλει να καλύψει τις μυρωδιές του άλλου σκύλου, με τις δικές του. Άρα, και εδώ πρόκειται για μαρκάρισμα της περιοχής.

Αυτή η συμπεριφορά είναι μια μορφή επικοινωνίας ανάμεσα στους σκύλους και προφανώς δεν είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί. Επίσης, κάποια σκυλιά μπορεί να δίνουν “μικρές κλωτσιές” προς τα πίσω, ενώ κάποια άλλα να κάνουν μια πραγματικά μεγάλη επίδειξη κυριαρχίας.

Πηγή: topetmou.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα