τέμπη
ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
Είχαν αρνηθεί την έρευνα ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών

Σοκάρουν τα νέα ευρήματα που φέρνει στη δημοσιότητα, το documentonews.gr σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 άτομα.

Συγκεκριμένα, ένα ανθρώπινο μέλος εντοπίστηκε στα συντρίμμια εννιά μήνες μετά το δυστύχημα, ενώ ακόμα βρέθηκαν πολλά υπολείμματα οστών, τρίχες  και προσωπικά αντικείμενα.

Τα συγκλονιστικά ευρήματα αποδεικνύουν την εγκληματική διαχείριση που έγινε αμέσως μετά την τραγωδία από τις αρμόδιες αρχές που άρον άρον βιάστηκαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια των αμαξοστοιχιών και να τσιμεντώσουν το χώρο του δυστυχήματος. Μάλιστα τον περασμένο Αύγουστο οι συγγενείς των θυμάτων κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τις εκτεταμένες παρεμβάσεις που έγιναν στον τόπο του δυστυχήματος.

Ειδικότερα, τις τελευταίες δύο ημέρες, ομάδα εμπειρογνωμόνων με τη βοήθεια τεσσάρων ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων που ανήκαν σε ιδιωτική εταιρεία , παρουσία στελεχών της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας και αστυνομικών του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησαν έρευνες στο Κουλούρι, εκεί όπου φυλάσσονται τα συντρίμμια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε ανθρώπινο μέλος, υπολείμματα οστών, τρίχες , προσωπικά αντικείμενα θυμάτων ακόμη και το «μαύρο» κουτί της του επιβατικού τρένου που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία.

Τα ευρήματα πρόκειται να αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να ταυτοποιηθούν. Αυτό που μένει να φανεί είναι εάν οι εργαστηριακοί έλεγχοι θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση θυμάτων που δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί ή ακόμη και σε αύξηση του αριθμού των νεκρών.

Για παράδειγμα εννιά μήνες μετά την τραγωδία η 23χρονη φοιτήτρια Ερριέτα Μόλχο, ακόμη αγνοείται. Είναι η επιβάτης που την ώρα της σύγκρουσης εκτιμάται ότι βρισκόταν στο κυλικείο της επιβατικής αμαξοστοιχίας και εξαϋλώθηκε.

«Είχαν αρνηθεί να συμμετάσχουμε στις έρευνες»

Τα συγκλονιστικά ευρήματα, επιβεβαίωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM 103,6 η εκπρόσωπος τύπου της ιδιωτικής εταιρείας που συμμετείχε στις έρευνες, Αγγελική Διακομανώλη. Όπως ανέφερε, πράγματι «εντοπίστηκε βιολογικό υλικό και προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων της τραγωδίας» από τα τέσσερα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που συμμετείχαν στις έρευνες. Συγκεκριμένα η κα Διακομανώλη, εμφανώς σοκαρισμένη επιβεβαίωσε στον «αέρα» του ραδιοφώνου ότι εντοπίστηκαν «τρίχες και υπολείμματα οστών».

Μάλιστα η ίδια αποκάλυψε πως από την πρώτη στιγμή οι επίσημες αρχές προσπάθησαν να θέσουν προσκόμματα στην αφιλοκερδή  πρόταση της εταιρεία να συμμετάσχει  στις έρευνες. Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει μετά την τραγωδία «ενημερώσαμε αμέσως τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το 112, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και άλλες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής».

«Μας έκαναν μπαλάκι, ο ένας μας παρέπεμπε στον άλλον και μετά καταλήγαμε ξανά στην αρχή. Έστειλα email σε όποιον μου έλεγαν» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Διακομανώλη και συμπλήρωσε «Μετά από δύο μήνες επικοινώνησε μαζί μου ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Πυροσβεστικής και μου είπε ότι “επειδή δεν είχαμε μητρώο δε θα μπορούσαμε να πάμε γιατί θα προκαλούσαμε πρόβλημα”»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

albanian police
Θρίλερ στην Αλβανία: Ζευγάρι ηλικιωμένων Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο στο σπίτι του
Η αστυνομία της Αλβανίας ανακοίνωσε ότι το ζευγάρι εντοπίστηκε στο σπίτι του στο χωριό Μποντρις από τους γείτονές τους, οι οποίοι ειδοποίησαν τις...
Θρίλερ στην Αλβανία: Ζευγάρι ηλικιωμένων Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο στο σπίτι του
Βραβεία μαθητών
Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: «Σάρωσαν» τα μετάλλια οι Έλληνες μαθητές
Ποιοι μαθητές πήραν το χρυσό, το αργυρό και τα χάλκινα μετάλλια στην 41η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα
Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: «Σάρωσαν» τα μετάλλια οι Έλληνες μαθητές
viasmos
Σοκ στην Κρήτη: Νονός βίαζε το βαφτιστήρι του από όταν ήταν 9 ετών
O 50χρονος ασχολείται με τη μουσική και δίδασκε στο παιδί μουσική και με αυτό το πρόσχημα έβρισκε την ευκαιρία να βρεθεί πολλές στιγμές μόνος μαζί του
Σοκ στην Κρήτη: Νονός βίαζε το βαφτιστήρι του από όταν ήταν 9 ετών