Πάτρα: Αιφνίδιος θάνατος δύο βρεφών - Τι προκαλεί ερωτήματα
Απορίες έχουν προκαλέσει οι αιφνίδιοι θάνατοι δύο βρεφών στην Πάτρα

Ερωτήματα προκαλούν οι αιφνίδιοι θάνατοι δυο βρεφών μιας οικογένειας από την Πάτρα σε διάστημα μόλις 15 μηνών.

Τους θανάτους ερευνά η αστυνομία, ενώ τα βρέφη ήταν 20 ημερών και δύο μηνών αντίστοιχα.

Ο πρόσφατος θάνατος

Σύμφωνα με το pelop.gr, το δύο μηνών μωρό κατέληξε στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αγία Σοφία» την περασμένη εβδομάδα, όπου και νοσηλευόταν. Αρχικά το βρέφος μετά από εκδήλωση σπασμών διεκομίσθη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα, παραμένοντας για τριήμερη νοσηλεία και ακολούθως διεκομίσθη στην Αθήνα.

Εκείνο που φέρεται να προβληματίζει είναι το γεγονός πως το κοριτσάκι πέθανε, ενώ βάσει της κλινικής του κατάστασης και δεδομένων των ιατρικών εξετάσεων που υπεβλήθη στο «Αγία Σοφία», δεν διεγνώσθη κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Κατά πληροφορίες, η διενέργεια της νεκροψίας–νεκροτομής που ήταν προγραμματισμένη να γίνει το Σάββατο, τελικά πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη (24/10), χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστά τα ευρήματα.

Είχε χάσει άλλο ένα μωρό το 2022

Η μητέρα του παιδιού γνωστοποίησε στους γιατρούς πως το καλοκαίρι του 2022 είχε χάσει ένα ακόμα μωρό, επίσης κορίτσι, μόλις 20 ημερών.

Το βρέφος γεννήθηκε την 1η Ιουνίου, εισήχθη για λίγες ημέρες σε θερμοκοιτίδα και τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Ιουνίου, κατά τις ίδιες πληροφορίες, εντοπίστηκε νεκρό στην κούνια του.

Το περιστατικό τότε είχε καταγραφεί από το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας. Στην έκθεση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών δεν αναγράφεται αιτία θανάτου του νεογνού, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.

Τι προκαλεί ερωτήματα

Στο μεταξύ, ένα επιπλέον στοιχείο στην τραγική ιστορία της οικογένειας είναι ένας ακόμα θάνατος παιδιού το 2014. Η γιαγιά -μητέρα της γυναίκας των δύο βρεφών- έχασε το 2014 ένα κοριτσάκι ηλικίας 1,5 ετών. Και σε αυτή την περίπτωση το παιδί, έπειτα από εκδήλωση σπασμών είχε μεταφερθεί στο «Αγία Σοφία» και αφού έλαβε εξιτήριο βρέθηκε νεκρό μέσα στην κούνια του, σε περιοχή του Ναυπλίου, όπου ζούσε η οικογένεια.

Ο θάνατός του αποδόθηκε σε λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος με τη νεκροψία να διενεργείται από την Ιατροδικαστική υπηρεσία Κορίνθου. Tην ίδια ώρα, μαρτυρίες που δεν επιβεβαιώνονται επισήμως θέλουν η γιαγιά να έχει χάσει ένα ακόμα κορίτσι, το οποίο μάλιστα αεροβαπτίστηκε, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του.

Οι τρεις θάνατοι παιδιών, μέλη της ίδιας οικογένειας, με κοινή συνισταμένη πως είναι κορίτσια που «έφυγαν» σε μικρή ηλικία, αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο ιατρικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές εξετάσεις
Οι τρίτεκνοι γίνονται πολύτεκνοι: Τα προνόμια που αποκτούν - Τι θα ισχύει για τις Πανελλαδικές εξετάσεις
Αναλυτικά τα προνόμια που θα αποκτήσουν οι τρίτεκνοι - Τι ισχύει για τη μοριοδότηση στις Πανελλαδικές εξετάσεις
Οι τρίτεκνοι γίνονται πολύτεκνοι: Τα προνόμια που αποκτούν - Τι θα ισχύει για τις Πανελλαδικές εξετάσεις