Δημόσιο - Εργασία
Παρουσιάζεται δυσλειτουργία στη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεις ιδιωτών προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για την εξώδικη αναγνώριση απαιτήσεων ή τη συμβιβαστική επίλυση διαφορών μεταξύ αυτών και του Δημοσίου

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι/ες εδώ και δύο ημέρες κατά τη διάρκεια ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων ιδιωτών προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για την εξώδικη αναγνώριση απαιτήσεων ή τη συμβιβαστική επίλυση διαφορών μεταξύ αυτών και του Δημοσίου επιβεβαίωσε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνεται πως εάν η δυσλειτουργία εξακολουθήσει να παρουσιάζεται και σε επόμενες ημέρες θα εκδοθεί και νέα ψηφιακή βεβαίωση.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί, οι δημόσιοι υπάλληλοι, ειδικευόμενοι ιατροί και μεταξύ άλλων ο Σύλλογος δικαστικών υπαλλήλων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας προβαίνουν σε αίτηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ) για διακοπή παραγραφής των ετών 01.01.2016 έως 31.12.2017 λόγω εφαρμογής του άρθρου 26 του νόμου 4354/2015, βάσει του οποίου έγινε αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης και μείωσης του δικαιούμενων εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα η ΠΟΣΥΠ με έγγραφό της καλεί τα μέλη της προς κατάθεση αίτησης όχλησης στο ΝΣΚ έως τις 31.12.22, ώστε να διακοπεί η παραγραφή και όποιος υπάλληλος μελλοντικά θελήσει να κάνει Αγωγή για να μην παραγραφούν οι αξιώσεις από το Ελληνικό Δημόσιο, να μπορεί να διεκδικήσει δικαστικά τα απωλεσθέντα εισοδήματά του. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΝΣΚ:

Κατά τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 9 της Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών, με αριθμό 272/2019 (ΦΕΚ Β' 2763/03.07.2019) βεβαιώνουμε ότι από τις 28 Δεκεμβρίου 2022 έως και σήμερα παρουσιάζεται δυσλειτουργία στη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεις ιδιωτών προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για την εξώδικη αναγνώριση απαιτήσεων ή τη συμβιβαστική επίλυση διαφορών μεταξύ αυτών και του Δημοσίου, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία παραλαβής των αιτήσεων.

Σε περίπτωση που η δυσλειτουργία εξακολουθήσει να παρουσιάζεται και σε επόμενες ημέρες θα εκδοθεί και νέα ψηφιακή βεβαίωση. Περαιτέρω, αναφορικώς με την παραγραφή των χρηματικών απαιτήσεων κατά του Δημοσίου σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την περ. β’ του άρθρου 143 του ν. 4270/2014 (ΦΕΚ Α’ 143), αυτή διακόπτεται και με την «υποβολή στην αρμόδια δημόσια αρχή αίτησης για την πληρωμή της απαίτησης, οπότε η παραγραφή αρχίζει εκ νέου από τη χρονολογία που φέρει η έγγραφη απάντηση του διατάκτη ή της αρμόδιας για την πληρωμή της απαίτησης αρχής.».

Στην περίπτωση δε αυτή δεν απαιτείται η περαιτέρω διαβίβαση της αίτησης στο Ν.Σ.Κ. Τέλος, όσον αφορά τους υπαλλήλους των ΟΤΑ και ΝΠΔΔ, η κατάθεση ή η διαβίβαση αιτήσεων προς το ΝΣΚ, δεν επιφέρει διακοπή παραγραφής, γιατί απευθύνεται σε αναρμόδια αρχή.

Η παρούσα εκδίδεται ψηφιακώς και είναι αναρτητέα στον ιστότοπο του Ν.Σ.Κ. (http://www.nsk.gov.gr).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ: 278 υποτροφίες για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές
Οι προκηρύξεις για την χορήγηση υποτροφιών με επιλογή  θα αναρτηθούν τον Ιούνιο και οι προκηρύξεις για τη χορήγηση υποτροφιών με διαγωνισμό  θα...
ΕΚΠΑ: 278 υποτροφίες για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές
διδακτορικο σε γάτο
Μαξ ο Διδάκτορας: Πανεπιστήμιο δίνει διδακτορικό σε ...γάτο!
Μάλιστα του χορήγησε διδακτορικό  στην «litter-ature» , λογοπαίγνιο που στα αγγλικά παραπέμπει στη λογοτεχνία αλλά και στην άμμο που χρησιμοποιούμε...
Μαξ ο Διδάκτορας: Πανεπιστήμιο δίνει διδακτορικό σε ...γάτο!