Πλειστηριασμοί: «Με πετάνε έξω, άνεργη, με δύο παιδάκια»
Κραυγή αγωνίας άνεργης μητέρας με δύο παιδιά που χάνει το σπίτι της - Της ζητούν να φύγει στο τέλος του μήνα - «Τους ζήτησα να το νοικιάσω και δεν με ακούνε. Πού να πάω με τα παιδιά;»

Λίγες ημέρες μετά την υπόθεση της Ιωάννας Κολοβού και τα όσα ντροπιαστικά συνέβησαν στο σπίτι της, μια νέα υπόθεση πλειστηριασμού έρχεται στο φως της δημοσιότητας. 

Άνεργη μητέρα με δύο παιδιά που χάνει το σπίτι της, αφού από το fund δεν της επιτρέπουν ούτε καν να πληρώνει κάποιο μίσθωμα για να παραμείνει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, ζητώντας να φύγει από το σπίτι της στο τέλος Νοεμβρίου. 

«Με πετάνε έξω, άνεργη, με δύο παιδάκια»

«Με πετάνε έξω, άνεργη, με δύο παιδάκια. Κυριολεκτικά είμαι σε άθλια κατάσταση. Δεν ξέρω τι να κάνω» είπε η ίδια με ραγισμένη φωνή, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Έρχονται τα Χριστούγεννα και δεν ξέρω πού θα μείνω. Τρέμω και εγώ και τα παιδιά μου… Όποιος με ακούει, θέλω να με καταλάβετε, δεν είμαι καλά, χρειάζομαι βοήθεια, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω» είπε με απόγνωση η άνεργη μητέρα

«Εστειλαν τον πολιτικό μηχανικό να το εκτιμήσει και με άφησαν να μείνω μέχρι τον Νοέμβριο. Τους ζήτησα να το νοικιάσω και δεν με ακούνε. Είμαι χωρισμένη, είμαι μόνη μου, είμαι άνεργη με δύο ανήλικα παιδιά».

Η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη, η οποία εκπροσωπεί την άνεργη μητέρα, είπε ότι το ακίνητο είναι αξίας άνω των 130.000 ευρώ και για την αγορά του η γυναίκα χρησιμοποίησε τις οικονομίες της και πρόσθετα πήρε δάνειο 60.000 ευρώ. Όπως ανέφερε δεν μπόρεσε να είναι συνεπής στην πληρωμή των δόσεων, καθώς έμεινε άνεργη και η οφειλή της προς την τράπεζα ανήλθε σε 54.000 ευρώ. Συνέχισε αναφέροντας ότι η τράπεζα πούλησε το «κόκκινο δάνειο» για το πολύ 5.000 ευρώ. 

«Δεν έχω να πληρώσω ούτε την μεταφορική. Πού θα πάω; Τι θα κάνω; Η οικογένεια μου είναι στην επαρχία. Ζητάω παράταση μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς και αρνούνται. Πού θα πάω τα παιδιά μου;», είπε με φωνή τρεμάμενη.

«Τρέμω και εγώ και τα παιδιά μου… Όποιος με ακούει, θέλω να με καταλάβετε, δεν είμαι καλά, χρειάζομαι βοήθεια, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω», είπε απεγνωσμένη και με με φόβο για όσα ακολουθήσουν.

Η δικηγόρος είπε ακόμη πως η δανειολήπτρια δεν υπήχθη στην κατηγορία των ευάλωτων δανειοληπτών και ότι το σπίτι έχει ήδη χαθεί, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ακόμη και αν συγκεντρωνόταν σήμερα το οφειλόμενο ποσό δεν θα μπορούσε να γίνει ανάκτηση του. Επεσήμανε ακόμη ότι η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για το 2028.

Πρότεινε δε ως μόνη λύση για να μην βρεθεί στον δρόμο η άνεργη μητέρα με τα δύο ανήλικα παιδιά της, από την 1η Δεκεμβρίου, να δεχθεί η άλλη πλευρά «η γυναίκα να μισθώσει για ένα διάστημα το ακίνητο. Πιστεύω ότι στο δικαστήριο θα κερδίσουμε την ανακοπή».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα