koinonikos tourismos
Asad Photo Maldives /Pexels
Πόσες είναι οι ημέρες των διακοπών

Εντός Μαΐου θα ξεκινήσουν, εκτός απροόπτου, οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της Αγροτικής Εστίας με τους δικαιούχους να ανέρχονται φέτος στις 55.000.

Παράλληλα 12.500 άτομα θα ενταχθούν στον επιδοτούμενο εκδρομικό πρόγραμμα για εκδρομές διάρκειας 4 ημερών, 130.000 άτομα στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων και 32.500 άτομα στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι οι αιτήσεις για τα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ «άνοιξαν» στις 24 Μαϊου 2021 και «έκλεισαν» την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021.

Ποια προγράμματα θα «τρέξουν»

Τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας για το έτος 2022 είναι τα ακόλουθα:

1. Πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού το οποίο θα περιλαμβάνει:

α) διακοπές διάρκειας μέχρι έξι (6) ημερών (5 διανυκτερεύσεις) σε συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα,

β) πρόγραμμα επιδοτούμενου ιαματικού τουρισμού για διακοπές διάρκειας μέχρι έξι (6) ημερών (5 διανυκτερεύσεις) με παράλληλη δυνατότητα δωρεάν πραγματοποίησης έως πέντε (5) απλών λούσεων σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας.

Οι δικαιούχοι των περ. α και β του προγράμματος κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού ΛΑΕ-ΟΠΕΚΑ έτους 2022, από όλες τις περιοχές της χώρας που θα επιλέξουν να κάνουν χρήση των δελτίων τους σε συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ-ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας, δικαιούνται έως δέκα (10) διανυκτερεύσεις.

Οι δικαιούχοι της περ. β του προγράμματος ιαματικού τουρισμού δικαιούνται παράλληλα με τις δέκα (10) διανυκτερεύσεις, δωρεάν πραγματοποίηση έως δέκα (10) απλών λούσεων σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας των ανωτέρω Δήμων της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας.

γ) επιδοτούμενο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα σε συμβεβλημένες με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ παιδικές κατασκηνώσεις, διάρκειας μέχρι και δεκαέξι (16) ημερών (15 διανυκτερεύσεις).

2. Επιδοτούμενο εκδρομικό πρόγραμμα διάρκειας τεσσάρων (4) ημερών (3 διανυκτερεύσεις).

3. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων.

4. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου.

5. Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες.

Αριθμός των δικαιούχων

Ο αριθμός των δικαιούχων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας που εντάσσονται στα προγράμματα έτους 2021 καθορίζεται κατ’ ανώτατο όριο, ως εξής: 

1. Για το πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού ο αριθμός ανέρχεται στις 55.000 άτομα, εκ των οποίων: 

α) 50.000 άτομα, μπορούν να πραγματοποιήσουν μέχρι έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) σε συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα, 

β) 3.500 συνταξιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν παράλληλα με τις μέχρι έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις), έως και 5 απλές λούσεις σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας στο πρόγραμμα επιδοτούμενου ιαματικού τουρισμού και 

γ) 1.500 παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, δικαιούχοι του ΛΑΕ, μπορούν να φιλοξενηθούν σε συμβεβλημένες με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ παιδικές κατασκηνώσεις, μέχρι και δεκαέξι (16) ημέρες (15 διανυκτερεύσεις) στο επιδοτούμενο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

2. Για το επιδοτούμενο εκδρομικό πρόγραμμα ο αριθμός ανέρχεται στα 12.500 άτομα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εκδρομές διάρκειας τεσσάρων (4) ημερών (3 διανυκτερεύσεις), εντός της χώρας με συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ τουριστικά γραφεία. 

3. Για το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων ο αριθμός ανέρχεται σε 130.000 άτομα, προκειμένου να προμηθευτούν δωρεάν βιβλία της επιλογής τους από συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους.

4. Για το πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου ο αριθμός ανέρχεται στα 32.500 άτομα, προκειμένου να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις σε συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ θέατρα. 5. Για το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες ο αριθμός ανέρχεται σε 4.000 και 1.000 μητέρες, αντίστοιχα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/5

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παμακ χημεια
ΠΑΜΑΚ: Εκανε την επιστήμη της χημείας προσβάσιμη σε φοιτητές και φοιτήτριες με οπτική αναπηρία
Στην πράξη, ο φοιτητής με οπτική αναπηρία αγγίζει τις απτικές εικόνες και αντιλαμβάνεται τις πληροφορίες που υπάρχουν σε αυτές μέσω της αφής, ενώ...
ΠΑΜΑΚ: Εκανε την επιστήμη της χημείας προσβάσιμη σε φοιτητές και φοιτήτριες με οπτική αναπηρία
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πανελλαδικές 2024: Κατάταξη 8 Τμημάτων που εντάχθηκαν στο Δημοκρίτειο Θράκης από το ΔΙΠΑΕ σε Επιστημονικά Πεδία
Η απόφαση ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2024 και επόμενων ετών
Πανελλαδικές 2024: Κατάταξη 8 Τμημάτων που εντάχθηκαν στο Δημοκρίτειο Θράκης από το ΔΙΠΑΕ σε Επιστημονικά Πεδία
διακροτημα
Γιατί Διακρότημα
Τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ εξειδικεύονται στην παροχή μαθημάτων και φροντιστηριακής υποστήριξης σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και...
Γιατί Διακρότημα