Εμβόλιο κορονοϊού
Για τον μήνα Αύγουστο, 47 πολίτες πήραν πλαστές βεβαιώσεις ότι είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, χωρίς όμως να έχουν βρεθεί στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο

Ένορκη διοικητική εξέταση διέταξε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης για δεκάδες εικονικούς εμβολιασμούς στο Εμβολιαστικό Κέντρο Παλαμά στην Καρδίτσα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αλήθεια»,  όλα ξεκίνησαν από μία υπάλληλο, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της έρευνας η οποία είναι σε εξέλιξη, η οποία βεβαίωνε στο σύστημα εμβολιασμού ότι πολίτες είχαν κάνει το εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό, χωρίς αυτοί να έχουν βρεθεί καν στο εμβολιαστικό κέντρο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από τυχαία παρατήρηση ότι έλειπε η σφραγίδα γιατρού από ορισμένα έγγραφα που συμπληρώνουν οι πολίτες που εμβολιάζονται. Ακολούθησε ενδελεχής έρευνα, η οποία έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 47 εικονικούς εμβολιασμούς πολιτών, μόνο για το μήνα Αύγουστο, ενώ τα εικονικά χαρτιά εμβολισμού δεν έφεραν τη σφραγίδα γιατρού. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η διοικητική υπάλληλος εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης γιατρού και, όταν ήταν στη βάρδιά της, έμπαινε παράνομα στο ηλεκτρονικό σύστημα με τους κωδικούς της γιατρού.

Η υπάλληλος έχει απομακρυνθεί από τη θέση της, ενώ διερευνάται η εμπλοκή ενός ακόμα προσώπου στην απάτη.

Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη

«Αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά» 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα