Ξάνθη: Τουλάχιστον 8 μαθήτριες καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση
Δεκάδες οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση σε Γυμνάσιο της Ξάνθης

Ολοένα και περισσότερες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων κοριτσιών από συμμαθητές τους σε σχολείο της Ξάνθης, βάζοντας φρένο στα περί μεμονωμένου περιστατικού.

Στη γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου της Ξάνθης, όπου την περασμένη εβδομάδα καταγγέλθηκε ένα εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος μαθήτριας, αποκαλύφθηκε ότι τελικά οι μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου που κατήγγειλαν περιστατικά προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας είναι τουλάχιστον οκτώ.

Οι γονείς των θυμάτων ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την αντιμετώπιση της διευθύντριας του σχολείου η οποία αποπειράθηκε όχι μόνο να υποβαθμίσει τη σημασία του ζητήματος αλλά έφτασε στο σημείο ακόμη και να κατηγορήσει ένα από τα θύματα ότι «ήταν ντυμένη προκλητικά».

Θυμίζουμε ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου προχώρησαν σε αποχή πριν μερικές μέρες για την απαθή στάση που τήρησε η διεύθυνση του σχολείου .

Σύμφωνα με το xanthi2.gr, την περασμένη Πέμπτη μια μαθήτρια έπεσε θύμα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας από συμμαθητή της, ο οποίος την είχε κλείσει μέσα στην τάξη. Η μαθήτρια έβαλε τα κλάματα και μια συμμαθήτριά της κατάφερε να ανοίξει την πόρτα ώστε να βγει έξω.

Αν και το γεγονός καταγγέλθηκε άμεσα στη διεύθυνση του σχολείου, δεν έγινε τίποτα, αντιθέτως, όπως υποστηρίζουν οι μαθητές, η απάντηση που πήραν ήταν ότι το θύμα είναι συνυπεύθυνο «επειδή ήταν ντυμένη προκλητικά».

Παρόμοια επιχειρηματολογία φέρεται να αναπτύχθηκε και στον σύλλογο διδασκόντων, όπου έγινε γνωστό ότι ο μαθητής τιμωρείται  με το “μίνιμουμ” της ημερήσιας αποβολής.

Σημειώνεται, πως διερευνάται η πιθανή εμπλοκή και δεύτερου μαθητή.

Σφοδρές αντιδράσεις όλων των μαθητών

Το ζήτημα προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στους μαθητές που αποφάσισαν αποχή από τα μαθήματα της Παρασκευής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση του σχολείου, όπως αναφέρεται στην επικοινωνία τους μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Όπως υποστηρίζουν, η απάντηση αυτή αναπαράγει παρωχημένα πατριαρχικά στερεότυπα που προσβάλλουν τις γυναίκες και συνιστά έμμεση επιβράβευση της σεξουαλικής βίας. 

Δεδομένης και της ευαισθησίας της κοινωνίας σε θέματα σεξουαλικής βίας τον τελευταίο καιρό, η αντίδραση των μαθητών προσλαμβάνει σημαντικές διαστάσεις και, εφόσον τα γεγονότα  επιβεβαιώνονται και από άλλες πλευρές, αναμένεται η θέση του σχολείου για το ζήτημα. 

Μάλιστα, σε επικοινωνία με το σχολείο, δεν υπήρξε κάποια επίσημη τοποθέτηση αλλά επιχειρείται αν υποβαθμιστεί το περιστατικό και σημειώνεται πως η αντίδραση των μαθητών και ο θόρυβος δεν είναι αντίστοιχος με τη σοβαρότητα του περιστατικού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκδ
Νέα Εκπαιδευτικά βιβλία για το Λύκειο και το Γυμνάσιο από τις «Εκδόσεις Καλαϊτζίδης» στα Φροντιστήρια ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Οι ‘’Εκδόσεις Καλαϊτζίδης’’ ιδρύθηκαν από τον μαθηματικό κ. Θοδωρή Καλαϊτζίδη, ιδρυτή και πρόεδρο του Ομίλου Φροντιστηρίων ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ.
Νέα Εκπαιδευτικά βιβλία για το Λύκειο και το Γυμνάσιο από τις «Εκδόσεις Καλαϊτζίδης» στα Φροντιστήρια ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
texniti noimosini
Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς: Το 1ο Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό στην Ελλάδα
Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει την εκπαίδευση, το σχολείο, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Ανακοινώθηκε το 1ο Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό...
Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς: Το 1ο Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό στην Ελλάδα
iran-helicopter
Απόλυτο θρίλερ στο Ιράν: «Ουδεμία ένδειξη» πως υπάρχουν επιζώντες στον τόπο όπου συνετρίβη το ελικόπτερο με τον πρόεδρο Ραϊσί
Σε εξέλιξη ένα γαϊτανάκι παραπληροφόρησης και διαψεύσεων μεταξύ δυτικών και ιρανικών ΜΜΕ, ενώ ασαφές παραμένει ακόμα αν έχει εντοπιστεί το ελικόπτερο...
Απόλυτο θρίλερ στο Ιράν: «Ουδεμία ένδειξη» πως υπάρχουν επιζώντες στον τόπο όπου συνετρίβη το ελικόπτερο με τον πρόεδρο Ραϊσί