Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Κακλαμάνης: Να καλύπτουν τα Ταμεία την εγχείρηση αλλαγής φύλου


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 9 Οκτώβριος, 2017 - 21:45 | Στην Κατηγορία:

Τι ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Βουλής

Πάνω στο ζήτημα της αλλαγής φύλου τοποθετήθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, με αφορμή τη συζήτηση που διεξάγεται για για το σχετικό νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι "τον υποχρεωτικό ακρωτηριασμό δεν νομίζω ότι υπάρχει πτέρυγα που να μην τον καταδικάζει", προσθέτοντας πως "υπάρχουν όμως κάποια από αυτά τα άτομα που επιθυμούν να κάνουν πλαστική επέμβαση αυτό χρειάζεται εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και εξειδικευμένο κέντρο. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά δεν γνωρίζω δημόσιο νοσοκομείο του ΕΣΥ που να έχει αυτό το εξειδικευμένο κέντρο και αυτό το εξειδικευμένο προσωπικό. Και αν υπάρχει θα είναι ένα. 

Άρα εάν δεν υπάρχει στο δημόσιο τομέα, όπου βεβαίως καλύπτεται από τη γενική νομοθεσία της δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης, και πρέπει να πάει στον ιδιωτικό τομέα σε εξειδικευμένο κέντρο, εντός ή εκτός Ελλάδος, εάν αυτό δεν καλυφθεί από έξοδα που θα εγκρίνει το ΕΣΥ ή το αντίστοιχο ταμείο, είναι δώρον άδωρον. 

Διότι πόσες οικογένειες είναι τόσο πλούσιες για να καλύψουνε μια τέτοια επέμβαση για το παιδί τους; Συνήθως είναι ελάχιστες και αναγκάζονται τα άτομα αυτά να καταφύγουν σε κάτι που ούτε τα ίδια το θέλουν. Άρα νομίζω ότι αυτό, μέχρι αύριο, είτε κάποιος ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου είτε ψηφίσει κατά, είναι μια προϋπόθεση που πρέπει να τη δούμε και αν δεν καλύπτεται, θα πρέπει να καλυφθεί. 

Θα πρέπει να το δει ενδεχομένως ο υπουργός Υγείας με τον υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης. Αυτόν τον προβληματισμό ήθελα να καταθέσω".


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Το υπ. Παιδείας διαψεύδει τον Νικήτα Κακλαμάνη για την προσευχή στα σχολεία

"Είναι επιεικώς απαράδεκτο ο αντιπρόεδρος της Βουλής να επιστρατεύει το ψεύδος προκειμένου να ενισχύσει την φτωχή αντιπολιτευτική εικόνα του κόμματός του"

Ν. Κακλαμάνης πιο γραφικός από ποτέ - Βίντεο

Θεωρίες περί "συμμορίας της δραχμής"