Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Έντονες αντιδράσεις από την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Μάρτιος, 2018 - 07:54 | Στην Κατηγορία:

Θρησκευτικά

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακυρώνει τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών, οι οποίες αποφασίστηκαν επί υπουργίας Νίκου Φίλη.

Δεν μας δεσμεύει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, δεν θα υποκύψουμε στο κύμα σκοταδισμού, τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Η απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, δεν έχει καμιά πρακτική επίπτωση και δεν αλλάζει ο πυρήνας της διδασκαλίας, τόνισε ο υπουργός. Κάλεσε μάλιστα το ΣτΕ να προστατεύσει τον εαυτό του.

O πρώην υπουργός Νίκος Φίλης χαρακτήρισε μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Απευθείας» την απόφαση του ΣτΕ, ως μεσαιωνικού τύπου απόφαση. Σε άλλη συνέντευξή του έκανε λόγο επιπλέον για λανθασμένη ερμηνεία του Συντάγματος, ενώ τόνισε ότι ένα τμήμα του ΣτΕ συμπεριφέρεται σαν εφεδρεία του παλαιού συστήματος.

ΕΡΤ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Φίλης: Τα Θρησκευτικά πρέπει να είναι μάθημα γνώσης, όχι πίστης

Ομιλία του πρώην υπουργού Παιδείας στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θεολόγων εκπαιδευτικών

Στου «κασίδα το κεφάλι» και Κοινωνιολογία και Θρησκευτικά

Η μεταφυσική σκέψη μαζί με τη συγχρονική (κοινωνιολογική) σκέψη. Διαλεκτική ή, «τρικυμία εν κρανίω»;