Thumbnail
Στην αστυνομία αναθέτει από εδώ και πέρα τη λειτουργία των πανεπιστημίων ο υπουργός Παιδείας τραβώντας στα άκρα το σχοινί της σύγκρουσης. ΤΥΠΟΣ: Η ΑΥΓΗ

Στην αστυνομία αναθέτει από εδώ και πέρα τη λειτουργία των πανεπιστημίων ο υπουργός Παιδείας τραβώντας στα άκρα το σχοινί της σύγκρουσης. Όπως δήλωσε ο Κ. Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξή του στον Real FM, όποιος παρεμποδίζει την πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας θα συλλαμβάνεται. Και μόνο το γεγονός ότι οι δηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται τη στιγμή που κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, καταδεικνύει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει χάσει... την επαφή με τη δημοκρατία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, «αν παρεμποδιστεί η είσοδος (καθηγητών και φοιτητών) από τον οποιονδήποτε, θα αναλάβει η αστυνομία». Όταν μάλιστα του ζητήθηκε να διευκρινίσει αν θα υπάρξουν συλλήψεις σε μία τέτοια περίπτωση, ο Κ. Αρβανιτόπουλος απάντησε: «Βεβαίως». Να σημειωθεί ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να είναι και φοιτητής, όχι μόνο απεργός. Η ρομφαία του δόγματος «νόμος και τάξη» δεν στρέφεται μόνο κατά των εργαζομένων που απεργούν, αλλά και κατά των φοιτητών που με αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις. Αυτή τη στιγμή, όλες οι σχολές του Πολυτεχνείου τελούν υπό κατάληψη μέχρι την Τρίτη, οπότε θα γίνουν νέες Γενικές Συνελεύσεις. (Τη Δευτέρα το Πολυτεχνείο θα είναι κλειστό, καθώς είναι η επομένη του εορτασμού). Δευτέρα και Τρίτη θα πραγματοποιηθούν και οι Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων στο ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ, ώστε να καθορίσουν την περαιτέρω πορεία του αγώνα τους, που αυτή την εβδομάδα κλείνει 10 εβδομάδες απεργίας.
Η επέμβαση της αστυνομίας νομιμοποιείται από τον νόμο Διαμαντοπούλου - Αρβανιτόπουλου που καταργεί το άσυλο και φέρνει την αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια ακόμα και μετά από μια απλή καταγγελία. «Αυτή τη στιγμή, βάσει του νόμου, αν συμβαίνουν παραβατικές πράξεις, δεν μπορεί να συμβεί τίποτε άλλο από αυτό που συμβαίνει σε όλη την επικράτεια, δηλαδή τήρηση του νόμου» δήλωσε ο Κ. Αρβανιτόπουλος, χαρακτηρίζοντας τόσο την απεργία όσο και τις καταλήψεις παραβατική πράξη. Ποιος θα καταγγείλει την παραβατική πράξη; Το έργο αυτό αναλαμβάνει η ΔΑΠ, η οποία με ανακοίνωσή της από την προηγούμενη Τετάρτη έχει δηλώσει ότι θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της, ώστε να ανοίξουν τα πανεπιστήμια.
Η ενεργοποίηση της αστυνομίας και της ΔΑΠ απομακρύνει το ενδεχόμενο επιστράτευσης, στην οποία προσανατολιζόταν η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες. Ο Κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε ότι «ο νόμος μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, χωρίς να χρειάζεται καμία επιστράτευση» και κατέληξε λέγοντας: «Εφόσον και οι καθηγητές και οι φοιτητές εξέφρασαν τη βούληση να ανοίξουν τα πανεπιστήμια τη Δευτέρα και την Τρίτη, από εκεί και πέρα δεν θα μπορεί να παρεμποδιστεί η ακαδημαϊκή λειτουργία των πανεπιστημίων».
 
 
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ ΑΧΑΪΑΣ στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1
Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1
Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας συμμετείχε στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1
Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1