Thumbnail
Μια ματιά

Μια ματιά να ρίξεις στα προαπαιτούμενα που έθεσαν μετά επιτάσεως οι δανειστές για ψήφιση (...χθες, όχι σήμερα) και καταλαβαίνεις πόσο νοιάζονται για την... πρόοδο της Ελλάδας.

1) Στο 13% το γιαούρτι χωρίς προσθήκη ζάχαρης, φρούτων ή κακάο, καθώς και τα νωπά αυγά, είτε είναι για επώαση (θα κάτσουμε πάνω τους;) είτε είναι βρώσιμα. Τα πήγαν στο 13% για να μην τα χρησιμοποιούμε με αλλότριους σκοπούς;

2) Οι μικρές επιχειρήσεις που σήμερα προκαταβάλλουν το 55% του φόρου της επόμενης χρονιάς (ανεξαρτήτως αν θα παραμένει ανοιχτή η επιχείρηση του χρόνου ή αν θα έχει βάλει λουκέτο) θα πρέπει πλέον να πληρώνουν το 100%!

   Γιατί μόνο έτσι θα κινηθεί η αγορά. Πως δεν σκέφτηκαν άραγε να το πάνε στο 200%,    να προκαταβάλουν οι μικρές επιχειρήσεις το φόρο δύο ετών;

3) Αυξήσεις στα εισιτήρια όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς. Δώσε κι άλλη ανάπτυξη στο λαό. Άλλωστε, ποιοι χρησιμοποιηθούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ; Τα βόρεια προάστια αποκλειστικά, αυτά που ψήφισαν 80% ΝΑΙ.

4) Καταργείται το ειδικό καθεστώς των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠA στα νησιά του Αιγαίου. Έτσι, με το 23% ΦΠA στους δικούς μας τουριστικούς προορισμούς θα «ρίχνουμε στα αυτιά» στα παράλια της Μικράς Ασίας, στα νησιά της Ισπανίας και της Ιταλίας, σε όλους.

   Δώσε φόρο σε μας, δώσε ανάπτυξη στους απέναντι! Α, ναι, θα έχουμε και αύξηση          του ΦΠΑ για τις υπηρεσίες διαμονής στα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13%. Όχι άλλη     ανάπτυξη παρακαλούμε, φτάνει.

5) Το τελευταίο όμως είναι και το καλύτερο. Με αναδρομική διάταξη η Βουλή απαλλάσσει των ευθυνών του τον επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κ. Ανδρέα Γεωργίου για έκνομες ενέργειες που εντοπίσθηκαν και καταδείχθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά τη διάρκεια της θητείας του.

   Μην μου πείτε πως δεν είναι αυτό αναπτυξιακό μέτρο; Μην μου πείτε πως δεν είναι μεταρρύθμιση;

Πηγή: Δημήτρης Κανελλόπουλος - Εφημερίδα των Συντακτών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ με ψωμί του τοστ: Βρέθηκε επικίνδυνο βακτήριο – Ανάκληση σε χιλιάδες συσκευασίες!

Kαμπανάκι από την EFSA για τα δύο πιο τοξικά τρόφιμα της αγοράς στην Ευρώπη

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 9/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σάλτσα
Πρέπει να βάζουμε ζάχαρη στη σάλτσα ντομάτας; Οδηγός για γεύση με ισορροπία

Η μαγειρική, ειδικά όταν πρόκειται για απλές αλλά θεμελιώδεις συνταγές όπως η σάλτσα ντομάτας, συχνά προκαλεί έντονες διαφωνίες....

Πρέπει να βάζουμε ζάχαρη στη σάλτσα ντομάτας; Οδηγός για γεύση με ισορροπία
ομελέτα
Πώς να φτιάξετε ομελέτα με υφή εστιατορίου – Το κόλπο του πρώην σεφ Michelin
Ένας πρώην σεφ που έχει εργαστεί σε κουζίνες βραβευμένες με αστέρι Michelin αποκαλύπτει το μυστικό για ομελέτα εστιατοριακού επιπέδου, μέσα από ένα...
Πώς να φτιάξετε ομελέτα με υφή εστιατορίου – Το κόλπο του πρώην σεφ Michelin