Thumbnail
Tη Δευτέρα 22-7-2013 με πρωτοβουλία της Ε ΕΛΜΕ Αν Αττικής, των εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ Λαυρίου και του Συλλόγου γονέων του σχολείου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών.

Ε΄ ΕΛΜΕ Αν Αττικής                                                            Παλλήνη 22-7-2013

                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Στη σύσκεψη συμμετείχε αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου της Λαυρεωτικής με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο κ Ρόζη. και ο πρόεδρος του Ε.Κ Λαυρίου.

Ήταν κοινή διαπίστωση όλων ότι με την ψήφιση του πολυνομοσχέδιου η κυβέρνηση οδηγεί σε διάλυση την  δημόσια τεχνική εκπαίδευση καταργώντας 52 από τις 110 ειδικότητες των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ., αφήνοντας στον αέρα 20.000 μαθητές και βγάζοντας σε διαθεσιμότητα – απόλυση 2.500 καθηγητές.

Η κατάργηση απ’ την Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση των Τομέων της Υγείας και Πρόνοιας, της Αισθητικής - Κομμωτικής και των Γραφικών Τεχνών, αποτελεί πράξη που εντάσσεται σε έναν γενικότερο σχεδιασμό διάλυσης της Δημόσιας Εκπαίδευσης και της μεταφοράς «φιλέτων» της Δημόσιας Εκπαίδευσης στους Ιδιώτες

·   Ειδικότερα στο 1ο ΕΠΑΛ ΛΑΥΡΙΟΥ κ α τ α ρ γ ε ί τ α ι ο τομέας Υγείας και Πρόνοιας που αποτελείται από τις ειδικότητες των Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων και Βοηθών Νοσηλευτών που είναι από τα πολυπληθή τμήματα(με πάνω από 40 μαθητές), με πλήρως οργανωμένα και εξοπλισμένα εργαστήρια ενώ 4 καθηγητές μπαίνουν στη διαθεσιμότητα.

·   Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει πολλούς μαθητές  να πληρώνουν δίδακτρα σε ιδιωτικά ή σε δημόσια ΙΕΚ. Όσοι δεν έχουν να πληρώσουν θα εγκαταλείπουν από νωρίς την εκπαίδευση.

·   Στους μαθητές αυτούς στερούν το δικαίωμα να αποκτήσουν απολυτήριο και πτυχίο Λυκείου και τη δυνατότητα πρόσβασης σε ΑΕΙ και  ΤΕΙ μέσω του ΕΠΑΛ.

·   Οδηγεί ουσιαστικά σε κλείσιμο εκατοντάδες σχολεία της επαγγελματικής εκπαίδευσης (Επαγγελματικά Λύκεια και Επαγγελματικές Σχολές).

·   Κατευθύνει τους μαθητές στη «μαθητεία» δηλαδή την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία (εθίζοντας έτσι τα παιδιά μας στο γενικευμένο μοντέλο εργασίας και ζωής, που θρέφει το σύστημά τους: δουλειά χωρίς δικαιώματα, ετοιμάζοντας τους σύγχρονους δούλους του 21ου αιώνα).

    Η εξέλιξη αυτή είναι συνέχεια της επίθεσης στη δημόσια και δωρεάν  εκπαίδευση με τις συγχωνεύσεις τμημάτων, κατάργηση κατευθύνσεων σε Λύκεια ,αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα, τις απολύσεις 10.000 αναπληρωτών,  ενώ τις επόμενες μέρες θα δώσει στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο και το νέο Τεχνολογικό Λύκειο διαμορφώνοντας το  σχολείο της αγοράς.

Το ξήλωμα της δημόσιας παιδείας εντάσσεται στα συνολικότερα σχέδια της κυβέρνησης –Ε.Ε-ΔΝΤ για διάλυση και ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιου αγαθού και μεταφορά του κόστους στους πολίτες Παιδεία –Υγεία Υπηρεσίες μετατρέπονται σε εμπορεύματα με σκοπό το κέρδος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η  δραματική μείωση της χρηματοδότησης των Δήμων που τους οδηγεί σε αδυναμία  κάλυψης βασικών αναγκών των δημοτών.

Οι απολύσεις στο Δημόσιο έρχονται να προστεθούν στις χιλιάδες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των ανέργων και την πίεση που δέχεται η ελληνική κοινωνία Οι καθηγητές οι γονείς και οι μαθητές βλέποντας ότι η παιδεία βάλλεται και η μόρφωση των νέων δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κυβέρνησης και των δανειστών μας, αποφασίσαμε να αγωνιστούμε και να εμποδίσουμε τα σχέδια όλων αυτών που θέλουν την παιδεία στο περιθώριο και τα παιδιά μας εύκολή λεία στα σχεδία τους

Με βάση τα παραπάνω η σύσκεψη κατέληξε στα εξής:

1.Συγκροτήθηκε επιτροπή αγώνα  από τους παρευρισκόμενους με σκοπό την οργάνωση του αγώνα

2. Συμμετοχή στην κινητοποίηση που καλεί η ΟΛΜΕ την Παρασκευή 26-7-2013, ,ώρα 11:30, στο Υπ. Οικονομικών.

3. Συγκέντρωση και ενημέρωση του λαού της περιοχής ,την Πέμπτη  25-7-2013, ώρα 18:00 μ.μ στο ΕΠΑΛ Λαυρίου.

4.Αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαυρεωτικής να στηρίξει τον αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ.

5. Θα ενημερώσουμε και θα οργανώσουμε τους γονείς τους μαθητές και όλους τους φορείς της περιοχής μας προκειμένου να συμβάλουμε σε ένα μεγάλο πανεκπαιδευτικό και παλλαϊκό αγώνα που πρέπει να εκδηλωθεί με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ώστε να ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ και να ΜΗΝ επιτρέψουμε να εφαρμοστεί αυτή η βάρβαρη πολιτική.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ

         Η πρόεδρος                   Ο γραμματέας

 

      Άννα Μπαχτή                             Πάνος Μιχαλόπουλος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα