Thumbnail
Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το δρόμο του Αγώνα! Είμαστε οι πολλοί και έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε.

Δ΄ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μετά από πρόσκληση του Δ.Σ της Δ΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα συνεδριάσεως του Δήμου Νέας Ιωνίας,  την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013 σύσκεψη φορέων της εκπαίδευσης (μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ, μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Γονέων Νέας Ιωνίας, καθηγητές της Δ΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, καθηγητές από το ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας) και  εκπροσώπων του Δήμου Νέας Ιωνίας και κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

      Τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου δεν αφήνουν κανέναν απ’ έξω, δεν αφήνουν τίποτα όρθιο και σε δημόσιο και σε ιδιωτικό τομέα. Με το πολυνομοσχέδιο καταργούν τον κατώτερο μισθό, την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, πετσοκόβουν τις όποιες παροχές έχουν απομείνει στον ΕΟΠΥΥ, φορολογούν άγρια ακόμα και τους ανέργους, τη στιγμή που προσφέρουν τεράστιες και προκλητικές φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Απολύουν εργαζόμενους στους ΟΤΑ, εκπαιδευτικούς, πετούν έξω από τα σχολεία και τη μορφωτική διαδικασία πάνω από 20 χιλιάδες μαθητές των ΕΠΑΛ, στην πλειοψηφία τους παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

       Τα μέτρα αυτά δεν αφορούν μόνο τους εκπαιδευτικούς, αφορούν το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων. Γι' αυτό όλοι μαζί, εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα πρέπει να απαντήσουμε στις απολύσεις και ταυτόχρονα ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, στη δικτατορία του κεφαλαίου, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Να μπλοκάρουμε όλες τις απολύσεις. Να απαιτήσουμε τη διαγραφή του χρέους, την κατάργηση όλων των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων, την αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ με το λαό στο τιμόνι της δικής του εξουσίας. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

      Κανείς δεν θα σωθεί από μόνος του! Όσοι διαιρούν τους εργαζόμενους σε "ΑΣΕΠίτες και μη", ή ανάλογα με την ειδικότητά τους, όσοι καλλιεργούν αυταπάτες ότι τάχα θα εξαιρεθούν οι ίδιοι κι όχι οι υπόλοιποι, αντικειμενικά διευκολύνουν την κυβέρνηση. Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις επικίνδυνες και διασπαστικές αυτές δράσεις, που είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβερνητικής προπαγάνδας.

       Τα ψέματα τελείωσαν! Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το δρόμο του Αγώνα! Είμαστε οι πολλοί και έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε. Μπορούμε να αναμετρηθούμε μαζί τους και να νικήσουμε. Μπορούμε να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας:

·         130 μαθητές  χάνουν τις ειδικότητες που αυτοί επέλεξαν (Βρεφονηπιοκόμων – Νοσηλευτικής – Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων  - Γραφικών Τεχνών) και θα βρίσκονται εκτός σχολείου, προς μεγάλη χαρά των ιδιωτικών κέντρων εκπαίδευσης.

·         22 εκπαιδευτικοί μπαίνουν σε διαθεσιμότητα

Ακόμη περισσότερο χτυπιέται και το ΕΠΑΛ Αχαρνών, που και αυτό ανήκει στα σχολεία ευθύνης της Δ΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, με 280 μαθητές διωκόμενους από τις ειδικότητές τους και με 30 καθηγητές προς απόλυση!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-  Ν’ αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο της σφαγής.

-  Όχι σε όλες τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις - Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

-  Κανένας μαθητής εκτός σχολείου-καμία κατάργηση ειδικότητας.

-  Όχι στο «νέο» σχολείο Κυβέρνησης-Ευρωπαϊκής Ένωσης-επιχειρηματικών ομίλων, στο σχολείο της μαθητείας και της τσάμπα εργασίας.

Κλιμακώνουμε την πάλη

•           Με συσκέψεις – ενημερώσεις - συγκεντρώσεις - καταλήψεις - παραστάσεις διαμαρτυρίας, από κοινού με τους μαθητές που πετιούνται έξω από το σχολείο, με τους γονείς, με συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

•           Παίρνουμε την πρωτοβουλία να μείνουν ανοιχτά όλα τα σχολεία της Τεχνικής - Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ) και να τα μετατρέψουμε σε κέντρα οργάνωσης του αγώνα, σε κέντρα συμμαχίας και κοινής δράσης με γονείς-μαθητές, διοργανώνοντας απεργιακές δραστηριότητες, συνεντεύξεις Τύπου, συλλογή υπογραφών, συναυλίες κ.α., ώστε να ενημερωθεί η κοινωνία και να αποτραπεί το ΕΓΚΛΗΜΑ που επιχειρείται  ενάντια στο Δημόσιο Σχολείο.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα