Thumbnail
Το μάθημα των Θρησκευτικών

Διαμαρτυρία του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Θεολόγων προς το Υπουργείο Παιδείας

Τακτικές προηγούμενων ηγεσιών του Υπουργείου Παιδείας  θυμίζει η ξαφνική και με χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, αλλαγή του ωρολογίου  προγράμματος των Εσπερινών  Λυκείων. Σύμφωνα με το νέο αυτό πρόγραμμα αφαιρείται απο την τελευταία τάξη του Εσπερινού Λυκείου το μάθημα των Θρησκευτικών.

Η ανακοίνωση αυτής της απόφασης λίγο πριν το νέο σχολικό έτος, από τη μια πλευρά θίγει τους εργαζόμενους Θεολόγους στις μονάδες αυτές και τις προοπτικές του εργασιακού τους βίου ενώ  από την άλλη - και στο σημείο αυτό επιθυμούμε να επιμείνουμε στη διαμαρτυρία μας- η αφαίρεση μιας διδακτικής ώρας ενός μαθήματος που συμβάλλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας και της υιοθέτησης αξιών και στάσεων ζωής των εργαζόμενων μαθητών δεν θα αποφέρει κανένα ουσιαστικό όφελος στην ολοκλήρωση της εγκύκλιας εκπαίδευσής τους. Επιπλέον η κίνηση αυτή του Υπουργείου δεν βελτιώνει σε τίποτε, ούτε ποσοτικά, ούτε ποιοτικά, τους στόχους και προσανατολισμούς του Εσπερινού Λυκείου.

Σκοπός μας δεν είναι η επιβολή κατήχησης, αλλά η δυνατότητα παροχής πολύπλευρών ερεθισμάτων ζωής, χωρίς να γίνονται διακρίσεις και κατηγοριοποιήσεις σε όποιον μαθητή θέλει να ακούσει και διψά να μάθει.

Με αυτό το σκεπτικό ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει την απόφαση αυτή και να θέσει ξανά σε ισχύ τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών σε όλες τις τάξεις του Εσπερινού Λυκείου.

2/7/2014 Με εκτίμηση το ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Θεολόγων (ΠΑΣΑΘ)

email επικονωνίας: [email protected]

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα