Thumbnail
Αποκαλύπτει το περιοδικό «Proceso»

Εντός και Εκτός Συνόρων με τη Μαρία Λίλα

Συνέργεια των επίσημων αρχών που φθάνει στα όρια της ηθικής αυτουργίας για τη μαζική δολοφονία 43 φοιτητών στην Ιγκουάλα αποκαλύπτει το περιοδικό «Proceso» ενώ από την πόλη του Μεξικού η Ναταλία Μορελεόν μας μεταφέρει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για «κουκούλωμα» της τραγικής υπόθεσης.
 
Όπως λέει η Μορελεόν, ο Εισαγγελέας Χεσούς Μουρίγιο ανακοίνωσε μεν ότι αναγνωρίστηκε από τους ειδικούς στην εξέταση DNA ερευνητές της Αυστρίας, ένας από τους 43 φοιτητές που οι δολοφόνοι έκαψαν μαζί με άλλα υλικά, αλλά προσπάθησε να πείσει την κοινή γνώμη ότι είναι σχεδόν αδύνατον να υπάρξουν αδιάσειστα στοιχεία για τους υπόλοιπους 42.
 

Μέλη της συμμορίας του μεξικανικού καρτέλ ναρκωτικών «Ενωμένοι Πολεμιστές» (Γκερέρος Ουνίδος), που συνελήφθησαν από τις ομοσπονδιακές αρχές, μόλις τον περασμένο μήνα, είχαν ομολογήσει ότι σκότωσαν όλους τους φοιτητές που αγνοούνταν από τις 26 Σεπτεμβρίου πιστεύοντας, μάλιστα, ορισμένοι ότι ήταν μέλη αντίπαλης συμμορίας, τα οποία παρέδωσε σε εκείνους η αστυνομία.

Κυβερνητικά έγγραφα που διέρρευσαν και δημοσίευσε το μεξικανικό περιοδικό «Proceso» δείχνουν ότι οι αρχές γνώριζαν ότι οι φοιτητές που διαδήλωναν τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Ιγκουάλα θα δέχονταν επίθεση από την αστυνομία της πόλης, στην οποία τόσο ο δήμαρχος όσο και η γυναίκα του συνδέονταν με το καρτέλ «Ενωμένοι Πολεμιστές».

Τα έγγραφα διαψεύδουν τις δηλώσεις του προέδρου του Μεξικού Πένια Νιέτο ότι η κυβέρνηση δεν είχε καμία ανάμιξη με την απαγωγή των 43 φοιτητών από την Ιγκουάλα και τη μαζική δολοφονία, που ακολούθησε. Υπήρχαν σε αυτά οδηγίες για συνεχή παρακολούθηση των νεολαιίστικων κινημάτων, ιδιαιτέρως, των φοιτητικών με τη «διείσδυση» ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας, μέσα σε αυτά.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 80 ύποπτοι για τις δολοφονίες των φοιτητών, ανάμεσά τους, αστυνομικοί, ο δήμαρχος της Ιγκουάλα Χοσέ Λούις Αμπάρκα και η σύζυγός του.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ